joi, 28 martie, 2024

Semnalele pe care ți le transmite durerea de cap – Problema cu care te confrunți, în funcție de locul durerii

Distribuie:

Publicat:

Cefaleea este cea mai frecventă formă de durere. Este unul dintre principalele motive pentru care oamenii lipsesc cu zilele la serviciu sau la școală sau vizitează medicul.

De fapt, Fundația Națională Americană pentru Cefalee estimează că 28 de milioane de americani suferă doar de migrene.

Deoarece durerile de cap au atât de multe cauze diferite, de la frig până la sindromul premenstrual, poate fi dificil pentru suferinzi să înțeleagă cu ce fel de dureri de cap se confruntă și cum să-și gestioneze starea.

Tipuri de dureri de cap

Cele mai frecvente dureri de cap sunt cauzate fie de probleme vasculare (hipertensiune arterială, supraîncărcare toxică etc.), contracții musculare (tensiune, stres etc.) și inflamație (infecție).

1. Cefalee ATM (articulația temporomandibulară)

O cefalee ATM (articulația temporomandibulară) este cauzată de probleme cu maxilarul, articulația maxilarului și mușchii faciali inferiori. Acest lucru se poate datora măcinării sau strângerii dinților, tensiunii maxilarului, luxației articulației maxilarului și artritei. Această durere nu apare doar în maxilar, ci se poate răspândi și în sus către obraji, tâmple și urechi sau în jos până la gât și umăr.

2. Cefalee sinusală

După cum sugerează și numele, o durere de cap sinusală apare atunci când sinusurile se inflamează sau se blochează. Acest lucru poate provoca dureri în spatele obrajilor, nasului și ochilor, care se agravează atunci când vă aplecați înainte sau când vă treziți. Cauzele frecvente includ reacția alergică, o tumoare sau o infecție. În funcție de cauza sa de bază, simptomele pot semăna îndeaproape cu cele ale unei migrene, potrivit doctorulzilei.ro.

3. Cefalee cluster

O cefalee de tip cluster este o durere de cap ascuțită, foarte dureroasă, care apare de mai multe ori pe zi timp de luni, urmată de perioade fără dureri de cap de până la 6 luni. Durerea ajunge cu prea puține avertizări și afectează de obicei doar o parte a capului, adesea însoțită de un ochi cu firicele de sânge și de curgerea nasului.
Zonele afectate frecvent includ zona de deasupra ochiului și în apropierea templelor. Aceste dureri de cap durează de obicei mai puțin de o oră și au apărut în același timp în fiecare zi.

Continuarea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img