joi, 28 martie, 2024

Semne ca hrana vie nu iti prieste

Distribuie:

Publicat:

Te-ai inteles de minune cu hrana vie, insa, de la un timp, ai senzatia ca ceva se intampla: corpul iti transmite semnale ciudate, care iti creeaza disconfort. Ce se intampla? Pe termen scurt, consumul de hrana vie poate sa nu ridice probleme; o multime de persoane prefera sa urmeze o dieta raw pe perioade limitate pentru a-si face o detoxifiere a organismului, iar rezultatele sunt dintre cele mai
multumitoare. In cazul adoptarii unei diete raw permanente, in care se consuma in proportie de 80% hrana vie, 24 de ore din 24, este insa posibil sa apara si neajunsuri.

Hrana vie se poate transforma in cel mai mare dusman al tau…tot din cauza ta! Iata ce probleme pot aparea. Problemele apar, nu pentru ca organismul tau nu tolereaza hrana raw, ci pentru ca este posibil ca dieta sa fie gresit construita, sa nu iti furnizeze toti nutrientii de care ai nevoie sau, pur si simplu, vinovatul sa fii chiar tu, pentru ca nu respecti toate regulile acestui stil de viata. Cand lucrurile incep sa scartatie, corpul iti transmite niste semnale de alarma ca sa-ti dea de stire ca ceva nu este in regula. Iata la ce ar trebui sa fii atenta cand urmezi un regim raw si cum poti sa restabilesti ordinea fara sa fii nevoita sa renunti la acest stil de viata.

1. Te confrunti cu indigestii dese. Daca ai o dieta raw corecta, n-ar trebui sa ai probleme cu indigestia. Cand insa experimentezi balonari, dureri de stomac sau constipatie, inseamna ca regimul nu functioneaza asa cum trebuie. Cauzele unei indigestii ar putea fi: combinarea nepotrivita a unor alimente (carbohidrati si grasimi, care produc fermentatia alimentelor in stomac si balonare), consumul de prea multe grasimi, faptul ca mananci prea repede sau ca ai gustari prea dese in afara meselor. Revizuieste-ti toate aceste obiceiuri daca vrei sa te bucuri de un tranzit intestinal bun.

2. Iti este pofta de mancare procesata/dulciuri incontinuu. Este normal ca in perioada de tranzitie la hrana vie sa resimti diverse pofte, insa daca acestea persista in timp, ai o problema. Cauzele unor pofte accentuate au legatura cu caloriile pe care le consumi: daca nu iti iei suficiente calorii din fructe si legume, atunci corpul va incepe sa tanjeasca dupa mancaruri gatite si alimente procesate. Iata niste alimente care controleaza pofta de mancare exagerata: mere, avocado si supa de legume.

3. Ai slabit prea mult. Daca de cand te-ai apucat de dieta raw ai scazut foarte mult in greutate si procesul pare sa fie unul continuu, trebuie sa iei acest lucru ca pe un semnal de alarma. Este normal sa slabesti cand iti schimbi atat de radical regimul de viata, dar o pierdere in greutate accentuata este nesanatoasa. Ca sa-ti revii, monitorizeaza-ti cu atentie mesele: consuma suficiente proteine, integreaza in meniul zilnic smoothie-uri bogate in calorii si nutrienti esentiali, fa combinatii de fructe uscate si nuci, ia suplimente de enzime pentru o mai buna asimilare a nutrientilor si fa-ti un program de exercitii ca sa-ti construiesti muschi.

4. Nu ai suficienta energie. Lipsa de energie este data de consumul slab de calorii (nu uita ca trebuie sa consumi intre 1800 si 2500 de calorii pe zi) sau de consumul prea mare de grasimi. De regula, lipsa energiei se vede atunci cand urmezi un program de exercitii, dar si in a doua parte a zilei cand obosesti. Solutia este sa mananci mai multe calorii din fructe si sa mai limitezi consumul de grasimi (mananci prea multe nuci si seminte, uleiuri presate la rece, avocado etc). In fiecare dimineata, poti sa adaugi smoothie-urilor si sucurilor naturale o alga miraculoasa care iti da energie: chlorella.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img