joi, 18 aprilie, 2024

Semne ca suferi de afectiuni renale

Distribuie:

Publicat:

Principalul rol al rinichilor este depurarea sangelui de substante toxice. Principala cale de a elimina substantele toxice din organism este reprezentata de aparatul uro-excretor. De asemenea, rinichiul formeaza doua tipuri de urina: primara si finala.
Pe langa functia de depurare a sangelui, rinichiul secreta si hormoni. Datorita secretiei si eliberarii unor substante, organul poate fi considerat glanda endocrina.

Rinichii au un rol extrem de important in buna functionare a organismului. Atunci cand acestia sunt afectati de stilul de viata nesanatos, apar o serie de simptome.
Printre semnele ca rinichii nu functioneaza cum trebuie se numara si dezvoltarea eczemelor si a punctelor rosii pe piele.

1. Afectiunile renale se caracterizeaza prin dificultatea filtrarii si eliminarii excesului de lichide. Din aceasta cauza apar umflaturi la nivelul fetei, la nivelul bratelor sau al picioarelor.

2. Printre simptomele unor rinichi cu probleme se numara si eruptiile cutanate. Atunci cand toxinele nu pot fi eliminate din corp ele se acumuleaza in sange, iar acest lucru se poate vedea prin simpla observare a aspectului pielii.

3. Tulburarile urinare sunt printre primele semne ale proastei functionari a rinichilor. Este ingrijorator daca:
– urina este insotita de sange sau are o culoare maronie;
– urina are un aspect spumos;
– urinarea nu poate fi controlata, iar episoadele din timpul noptii impiedica somnul.

4. Problemele de concentrare si senzatia permanenta de oboseala sunt alte semnale ale functionarii cu dificultate a rinichilor. Oboseala apare atunci cand nivelul de oxigen din sange scade din cauza toxinelor care ataca acest lichid.

5. Alimentele capata o savoare de metal, indiferent de compozitia acestora. Acest lucru se produce din cauza excesului de toxine din organism.

6. Durerile accentuate in zona pelviana pana la durerea puternica in zona lombara sunt semne ca e nevoie de o vizita la medic.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img