sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Semne care arata ca hormonii sunt cauza acumularii grasimii in zona abdomenului

Distribuie:

Publicat:

Daca ai observat in ultimul timp ca perechea favorita de jeans nu-ti mai vine ca inainte, mai ales in zona taliei, este posibil ca hormonii sa fie vinovati de schimbarile din corpul tau. Cel mai dificil este sa slabesti in zona abdomenului, nu-i asa? Inainte sa te gandesti ca poate nu faci suficient sport, incearca sa iei in calcul si schimbarile aparute in corpul tau din cauza hormonilor.

Potrivit unor noi cercetari, se pare ca pe masura ce inaintam in varsta, hormonii afecteaza si zonele in care se depune grasimea, iar locul unde acest lucru este cel mai vizibil este abdomenul. Inainte sa mergi la doctor pentru a primi medicamente pentru acest lucru, incearca sa faci mici schimbari in alimentatie. Daca intalnesti toate aceste semne si in cazul corpului tau, atunci este momentul sa micsorezi cantitatea de zahar, cafea si alimente procesate.

1. Ai pofta mereu de zahar. Daca organismul tau are o cantitate prea mare de estrogen, apare rezistenta la insulina, iar acest lucru afecteaza si alti hormoni, de exemplu leptina. Acesta este hormonul care anunta organismul ca este hranit corespunzator si este momentul sa te opresti din mancat. Un nivel crescut de leptina nu inseamna insa ca te vei satura mai repede, ci din contra. Poate trimite semnale mixte creierului si astfel iti va fi mai greu sa te opresti din mancat. Totodata, vei simti constant nevoia de a manca diferite gustari si cat mai multe prajituri.

2. Ai o talie mai mare, desi mananci destul de sanatos. Daca ai observat ca ai nevoie de o marime mai mare la perechea preferata de jeans, centrimetrul indicandu-ti ca abdomenul tau este mai mare decat inainte, ar trebui sa iti pui semne de intrebare, mai ales daca ai o alimentatie sanatoasa in general. Acest lucru s-ar putea intampla deoarece pe masura ce inaintam in varsta, corpul devine mai rezistent la insulina, asta insemnand ca organismul nostru va depozita grasimea in loc sa o consume. Totodata, daca exista prea mult estrogen in corp ai putea acumula mai multa grasime in jurul abdomenului.

3. Ai schimbari de dispozitie. Nivelul de estrogen poate influenta si starea de spirit, asadar daca ai observat ca ai schimbari de dispozitie si te ingrasi, hormonii sunt de vina. Mai mult decat atat, din aceasta cauza femeile au un risc mai mare de a dezvolta aceste schimbari decat barbatii si asta deoarece estrogenul fluctueaza mai ales in timpul menstruatiei si a tranzitiei spre menopauza. Potrivit cercetatorilor, in perioada premenopauzei, femeile pot suferi de depresie si adesea iau in greutate, asadar nu trebuie sa te invinovatesti pe tine daca nu poti slabi, ci sa ceri sfatul unui medic si sa faci o serie de teste.

4. Esti mereu stresata. Un alt rol important in aparitia grasimii in zona abdomenului il joaca cortizolul, considerat hormonul stresului. Acesta are un nivel crescut cand esti stresata, iar asta poate duce la ingrasare. Nivelul ridicat de stres si anxietate poate induce corpul intr-o stare de urgenta, iar asta inseamna ca nivelul cortizolului creste, iar corpul pastreaza grasimea.

5. Esti extenuata mereu, insa nu poti dormi. Insomnia si extenuarea sunt semne evidente ca hormonii sunt de vina pentru cresterea in greutate. Lipsa somnului duce la extenuare, acest lucru ducand la stres si apoi la insomnie. Practic este un cerc care iti afecteaza hormonii, acestia afectand la randul lor glanda tiroida, care poate cauza ingrasarea. sursa: elle.ro
F.G.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img