News Flash:

Senatorul Dan Marian a vorbit astazi in Plenul Senatului despre:" Ridicarea zonei speciale de siguranta publica de la Pungesti"

20 Februarie 2014
2266 Vizualizari | 0 Comentarii
dan marian1266
Recent, senatorul Dan Marian a primit raspunsul la interpelarea adresata ministrului Afacerilor Interne prin care a solicitat ridicarea restrictiilor impuse in comuna Pungesti de mentinerea „zonei speciale de siguranta publica”.

 In raspunsul sau, ministrul de Interne precizeaza faptul ca zona speciala de siguranta publica din comuna Pungesti a fost instituita in data de 16.10.2014 din ordinul Sefului Politiei Municipiului Vaslui pentru a preveni tulburarile de ordine publica din zona. De asemenea, se precizeaza ca toate controalele efectuate la persoanele si bunurile care au tranzitat zona respectiva au la avut la baza indicii privind existenta savarsirii unor infractiuni.

Din raspunsul ministrului de Interne nu aflam cat au costat operatiunile privind dislocarea in comuna Pungesti a unor forte de jandarmi din judetele invecinate pentru a contribui la mentinerea ordinii si sigurantei publice.

 Totodata, suntem anuntati ca restrictiile impuse de zona speciala de siguranta publica vor fi mentinute pana la „detensionarea situatiei”.

Pe baza raspunsului primit la interpelarea adresata ministrului Afacerilor Interne si tinand cont de discutiile purtate cu cetatenii din comuna Pungesti in cursul deplasarilor efectuate in vacanta parlamentara de iarna, senatorul Dan Marian a sustinut astazi, 18 februarie, in Plenul Senatului, o declaratie politica prin care solicita ridicarea zonei speciale de siguranta publica:

 „In momentul de fata, situatia din comuna Pungesti este calma, nu exista tensiuni intre fortele de ordine si cetatenii care doresc sa-si continue pasnic protestul fata de operatiunile Chevron in zona. Mai mult decat atat, am solicitat autoritatilor judetene, in special Institutiei Prefectului, Inspectoratului Judetean de Politie si Inspectoratului Judetean de Jandarmi, sa ia act de dorinta cetatenilor din Pungesti de a-si continua protestul in mod pasnic, de a se constitui intr-o asociatie locala avand ca scop declarat protectia mediului inconjurator si reprezentarea intereselor cetatenilor din comuna si, nu in ultimul rand, de a le amenaja un amplasament protejat in care sa-si continue actiunile cu respectarea prevederilor legale. Avand in vedere faptul ca, actiunea integrata a fortelor de ordine in comuna Pungesti s-a realizat pentru prevenirea tulburarii ordinii si sigurantei publice pe fondul desfasurarii unor manifestatii sau alte actiuni care ar putea degenera in tulburari de ordine publica, solicit conducerii Ministerului Afacerilor Interne reevaluarea situatiei actuale din teren si ridicarea restrictiilor impuse cetatenilor de zona speciala de siguranta publica. Mentinerea nejustificata a acestor restrictii si prezenta fortelor de ordine in comuna vasluiana Pungesti nu face altceva decat sa perpetueze o stare de tensiune si neincredere intre cetateni si institutiile statului roman. Aceasta stare prelungita de tensiune poate contamina negativ si alte zone din judetul Vaslui in care s-au autorizat de catre Consiliul Judetean Vaslui prin presedintele Dumitru Buzatu (PSD) si alte operatiuni de explorare a gazelor de sist. Totodata, solicitam ministrului MAI sa ia atitudine de sanctionare a actiunilor abuzive ale Prefectului Judetului Vaslui Radu Renga impotriva protestatarilor de la Pungesti”, a
sustinut senatorul Dan Marian.

afacerilor interne dan marian
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1814 (s) | 34 queries | Mysql time :0.037727 (s)