News Flash:

Senatorul Dan Marian: „Judetul Vaslui conduce in clasamentul national privind somajul”

24 Septembrie 2014
1974 Vizualizari | 1 Comentarii
Recent, EUROSTAT – Institutul de statistica al Uniunii Europene anunta intrarea economiei Romaniei in recesiune (dupa doua trimestre consecutive de cadere economica si dupa  ce, in trimestrul al II-lea din 2014, economia Romaniei a avut cea mai mare cadere dintre tarile din Uniunea Europeana).

Ponta a promis un milion de locuri de munca, dar piata muncii este in suferinta. De asemenea, EUROSTAT a anuntat ca Romania a inregistrat cea mai dramatica scadere a locurilor de munca dintre tarile UE. In trimestrul al II-lea din 2014, numarul angajatilor din Romania a scazut cu 3,1% fata de aceeasi perioada a anului precedent. Cipru, a doua clasata, se afla la mare distanta fata de Romania cu o scadere a locurilor de munca de 1,4%. La polul opus se situeaza Ungaria, care a inregistrat o crestere a locurilor de munca de 3,1%. La nivelul intregii Uniuni Europene, numarul angajatilor a crescut cu 0,7% in trimestrul al II-lea fata de  perioada similara din 2013.

Guvernul Ponta este principalul vinovat pentru scaderea locurilor de munca. Taierea investitiilor in primul semestru, de peste 6,5 miliarde lei, este principala cauza a scaderii dramatice a locurilor de munca in sectorul privat.  Politica taierii banilor de investitii a continuat si in perioada iulie-august 2014. Rezultatele negative se vad in caderea activitatii in constructii cu aproximativ 20%.

Aceasta cadere a pietei muncii  survine si in urma introducerii accizei de 7 eurocenti, a impozitului pe stalp si a calculului accizei cu 4,73 lei pe euro. Aceste majorari de impozite au adus Romania guvernata de Ponta pe primul loc in Uniunea Europeana la cresterea preturilor la carburanti in 2014.

„Toate sondajele ultimilor ani arata ca principala preocupare a romanilor o constituie locurile de munca. Exact aici Victor Ponta a inregistrat cel mai mare esec al guvernarii sale. Guvernul sau este o fabrica de someri, nu de produs locuri de munca.

Judetul Vaslui conduce in clasamentul national privind somajul. In timpul guvernarii PDL 2009-2012, avem in judetul nostru un somaj de 6-7%, desi era criza economica. Insa, invetitiile care au fost derulate in perioada respectiva au mai mentinut locurile de munca. In guvernarile Ponta 2012-2014, judetul Vaslui a ajuns sa aiba un somaj de peste 10%. Insa, ceea ce este mai grav este lipsa oricarei perspective de a avea locuri de munca. Este imposibil sa avem locuri de munca fara investitii. Ponta, trateaza problemele sociale ca somajul si absenta locurilor de munca doar cu masuri sociale. Mai mareste unele indemnizatii, mai da pomeni pe ici, pe colo... Insa, pe termen mediu si lung va fi vai si amar.

Spre comparatie, Klaus Iohannis, principalul adversar al lui Ponta la prezidentiale, a reusit sa creeze zeci de mii de locuri de munca in Sibiu si zonele invecinate in cei 14 ani de cand este primar al Sibiului.  Cand Iohannis a preluat Primaria Sibiului, in 2000, rata somajului din oras se situa la 12%. Prin eforturile personale ale lui Iohannis de atragere a investitorilor straini si prin constituirea si dezvoltarea Parcului Industrial Vest Sibiu, astazi somajul a disparut, practic, din municipiul Sibiu”, a declarat senatorul Dan MARIAN, copresedinte ACL PNL-PDL Vaslui.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

wall y  | #631
si voi ce ati creat????haos...lipsuri...ura....si prin marirea tva ....un pumn in bugetul fiecarui cetatean!.....ce era dat ca bir pdl-ului!...........da taierile e salarii,indemnizatii....ajutoare de somas....MAI SICTIR!
Adauga comentariu

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1488 (s) | 34 queries | Mysql time :0.047766 (s)