News Flash:

Senatorul Dan Marian, presedintele PDL Vaslui: Guvernul Ponta - USL da cu o mana si ia cu doua

12 Noiembrie 2013
2090 Vizualizari | 0 Comentarii
Senatorul Dan Marian presedintele PDL Vaslui
Senatorul Dan Marian, presedintele PDL Vaslui, critica dur Guvernul Ponta pentru modul in care conduce tara, sustinand ca Romania se afla in "situatia cea mai dezastruoasa posibil: nici stat de drept, nici dezvoltare economica".

Redam, mai jos, declaratia politica, in integralitatea ei: 

"Pe vremuri, la televizor se difuza un serial "Ce vraji a mai facut Samantha?". Astazi, parca, ruleaza serialul "Ce vraji mai face Victor Ponta in perspectiva anului electoral 2014". Daca la inceputul instalarii sale in functie, premierul Ponta a pus intre paranteze consolidarea democratiei romanesti avand ca nucleu functionarea si respectarea statului de drept, la finalul primului an din cel de-al doilea mandat de premier, putem spune cu certitudine ca a abandonat si dezvoltarea economiei romanesti. In momentul de fata, Romania se afla in situatia cea mai dezastruoasa posibil: nici stat de drept, nici dezvoltare economica.

Faptul ca la Bruxelles exista realmente ingrijorari cu privire la respectarea statului de drept si independenta Justitiei nu mai surprinde pe nimeni. In acest context, doresc sa precizez ca o misiune pe MCV condusa de secretarul general adjunct al Comisiei Europene va veni in Romania pe 25 noiembrie pentru a investiga "legaturile bolnavicioase" intre modul de functionare a Justitiei, problemele acumulate in gestionarea fondurilor europene si achizitiile publice romanesti. 
In timp ce la nivelul Comisiei Europene se acumuleaza mai degraba regrese, decat progrese in ceea ce priveste MCV pe Justitie, economia romanesca se sufoca sub presiunea birurilor impuse de Guvernul USL pentru a acoperi gaura de aproape un miliard de Euro la incasarile bugetare. Camera de Comert Romano-Americana, Consiliul Investitorilor Straini din Romania, Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii, precum si alte organisme asociative din Romania au avertizat cu privire la blocarea economiei romanesti impovarata de suprataxarea uselista. Insa, Ponta –"Taxeaza tot" si Guvernul USL nu pare sa schiteze niciun gest de neliniste din cauza ca si-au insusit cu mult timp in urma, inca de prin anii ’90, tehnica datului cu o mana si luatului cu doua, trei maini. Ponta stie foarte bine ca, in general, romanii se bucura cand primesc cateceva de la stat. Insa, Ponta ar face bine sa fie marinimos din prea-plinul realizarilor sale economice, nu pe spinarea mediului de afaceri si asa cocosit de greutatile crizei economice. 

Supraimpozitarea lui Ponta – USL va determina cresterea evaziunii fiscale, diminuarea drastica a volumului de investitii autohtone sau straine, scaderea locurilor de munca si cresterea muncii la negru. Masuri precum cresterea pretului la carburanti sau taxele pentru "constructiile speciale" se vor reflecta si in cresterea costurilor de productie si implicit a preturilor produselor romanesti. Astfel, competitivitatea in ansamblu a economiei romanesti in raport cu pietele externe va fi grav afectata.

Cresterea salariului minim de la 800 la 900 de lei, in doua transe incepand cu anul viitor, va avea efect negativ asupra locurilor de munca deoarece creste povara fiscala pe locurile de munca si presiunea pe angajatori. Masura propusa de Guvernul Ponta va conduce la reducerea numarului de locuri de munca si cresterea muncii la negru pentru ca nu este luata in paralel cu reducerea CAS. 

Ordonanta de Urgenta a Guvernului care permite autoritatilor locale sa majoreze taxele si impozitele destinate persoanelor fizice in limita a 20% din nivelul actual, va conduce la diminuarea cosului zilnic pentru consum al romanilor. Aceasta sarabanda de biruri puse de Ponta–Zapciul creaza impresia ca acest guvern de incompetenti si-a propus sa nenoroceasca mediul privat si clasa de mijloc din Romania si sa formeze o majoritate coplesitoare de dependenti fata de suportul statului, usor manipulabili in campaniile electorale din 2014.

Ponta esti un dezastru national mare mare decat dezastrul insasi al economiei romanesti, trista sa-ti fie amintirea!

Dan Mihai MARIAN
Senator PDL de Vaslui
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1307 (s) | 23 queries | Mysql time :0.036698 (s)