News Flash:

Senatorul Dan Marian:”PSD buzunareste romanii prin umflarea facturilor la curent electric”

18 Iunie 2014
1522 Vizualizari | 0 Comentarii
De cand guvernul Ponta s-a instalat la putere iar PSD si-a extins tentaculele asupra tuturor domeniilor de activitate, a inceput marea jecmaneala a romanilor. Dementa fiscala a guvernului Ponta a transformat Romania intr-o tara tot mai putin atractiva pentru investitori datorita lipsei predictibilitatii si stabilitatii fiscale. Rand pe rand, firmele isi restrang activitatea, intra in insolventa sau chiar in faliment. Tot mai multi investitori straini ocolesc Romania, iar unii dintre cei care inca mai fac afaceri la noi isi cam pregatesc bagajele.

In asteptarea celor 1 milion de locuri de munca promise de Victor-Viorel Ponta si al sau guvern socialist, romanii au fost buzunariti prin umflarea facturilor la curent electric, printr-o dubla taxare a certificatelor verzi, schema financiara pusa la punct de reprezentantii unor companii private si cei ai Autoritatii Nationale pentru Reglementare in Energie (ANRE). DNA a intrat pe firul afacerilor din domeniul energiei si a produs deja arestari in randul oamenilor numiti si sustinuti politic de PSD. Insa, pana se va finaliza intreaga ancheta a procurorilor anti-coruptie, dorim sa aflam cum vor fi despagubiti cei aproximativ 1 milion de romani furati timp de doi ani de zile prin combinatiile infractionale dintre conducerea numita de PSD la ANRE si companiile din domeniul energiei.

Incercarea noastra de a afla o solutie privind recuperarea pagubei pe care romanii au suferit-o va fi concretizata intr-o interpelare adresata primului-ministru Victor-Viorel Ponta. Am speranta ca, data fiind gravitatea acestei probleme – practic acestui furt din buzunarele romanilor, domnul prim-ministru va catadicsi sa raspunda unei interpelari adresata de un senator din opozitie. Nu putem astepta ca DNA sa faca ordine in institutiile publice si nici sa solutioneze problemele cetatenilor. In acest caz, pana vor fi identificati toti cei care se fac vinovati de acest furt calificat si continuat pe parcursul ultimilor doi ani, datoria Guvernului este de a recupera paguba creata de oamenii sai in cardasie cu cei din companiile energetice si de a inapoia banii romanilor. Altfel, ne intoarcem la vorba veche „si cu banii luati si batuti” care sintetizeaza acele situatii care sunt inacceptabile, strigatoare la cer prin nedreptatea facuta oamenilor.

Din pacate pentru noi toti, sub guvernarile Ponta, Romania a trecut de la intentia de a deveni un „pol energetic regional” la un „pol al instabilitatii si impredictibilitatii” sistemului energetic european. In acest moment nu stim ce fel de energie isi propune sa produca Romania. Stim doar ca avem o energie foarte scumpa raportat la puterea de cumparare a consumatorului casnic mediu din Romania, dar si pentru consumatorul indistrial. Ministeriatul domnului Constantin Nita la Energie nu a insemnat altceva decat o politica de creare de locuri de munca pentru politruci si clientela politica a PSD, condamnand economia romaneasca la degradare, insolvente si falimente. In „cel mai cinstit guvern” si-au gasit loc coruptii si marii tepari din sistemul energetic. Sa ne amintim cum PDL a solicitat in octombrie 2013 demisia de onoare a ministrului Energiei, Constantin Nita, dupa retinerea consilierului sau personal in cazul de mita de la Hidroelectrica.

In timp ce incertitudinea este cuvantul care defineste economia romaneasca in anul de gratie 2014, avem certitudinea ca, daca va guverna ca si pana acum, Victor Ponta si PSD nu vor mai avea pe cine fura. Vor sfarsi buzunarindu-se unii pe altii.

guvernul ponta octombrie 2013
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1352 (s) | 34 queries | Mysql time :0.041281 (s)