News Flash:

Senatorul de Husi, Nelu Tataru, desemnat in comisia parlamentara pentru aderarea la spatiul Schengen

6 Iulie 2013
2181 Vizualizari | 0 Comentarii
Nelu Tataru
Senatorul de Husi, Nelu Tataru, a fost desemnat sa faca parte din comisia speciala, constituita pe 19 iunie la nivelul parlamentului, pentru aderarea Romaniei la spatiul Schengen. In componenta sa sunt 8 senatori si 11 deputati.

Comisia are urmatoarele atributii: colaboreaza cu Guvernul si cu celelalte autoritati publice competente in vederea stabilirii unui calendar de actiuni parlamentare care sa sprijine aderarea Romaniei la spatiul Schengen si urmareste implementarea acestui calendar; participa, alaturi de reprezentantii Guvernului si ai altor autoritati publice, la dezbaterea aspectelor legate de indeplinirea conditiilor impuse de Comisia Europeana si de statele membre ale Uniunii Europene pentru aderarea Romaniei la spatiul Schengen; avizeaza initiativele legislative al caror obiect de reglementare are incidenta asupra domeniului aderarii Romaniei la spatiul Schengen.

"Este o comisie cu un rol strategic, foarte importanta, al carei scop este unul ce merita toata atentia si toate eforturile noastre comune. Chiar luni am avut o intalnire cu ambasadorii tarilor europene, cei care ne pot ajuta substantial, in acest demers. Discutiile au fost eficiente, s-au stabilit responsabilitati, un calendar amplu de actiuni si, personal, cred ca aceasta comisie comuna a senatorilor si deputatilor va sprijini intr-o masura semnificativa, prin toate actiunile sale, aderarea Romaniei la spatiul Schengen”, a spus senatorul de Husi, dr. Nelu Tataru. Presedintele comisiei este Mircea Geoana, iar functia de secretar ii apartine fostului ministru de Interne, Traian Igas.

nelu tataru senator husi comisie parlamentara spatiul schengen
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0887 (s) | 34 queries | Mysql time :0.042171 (s)