joi, 28 martie, 2024

Senatul amana din nou dezbaterile pe legile de organizare a justitiei. Ministerul Justitiei NU a finalizat proiectul

Distribuie:

Publicat:

Comisia juridica a Senatului a decis miercuri amanarea cu inca doua saptamani a legilor justitiei, dupa ce Ministerul Justitiei a transmis ca proiectul nu este finalizat si ca, deocamdata, se centralizeaza punctele de vedere.

“In ceea ce priveste pachetul de legi pe justitie, din punctul de vedere al Ministerului Justitiei, va putem spune faptul ca ministerul a lucrat la acest proiect de lege de modificare a legilor justitiei. S-au solicitat puncte de vedere de la institutiile implicate. La acest moment, aceste puncte de vedere nu au fost toate transmise toate Ministerului Justitiei, fiind posibil ca institutiile implicate, prin punctele de vedere, sa determine o eventuala modificare a textelor emise de Ministerul Justitiei. Asteptam inca punctele de vedere, spre exempu de la CSM. (…) In masura in care vor fi stranse toate acestea, proiectul va fi pus in dezbatere publica”, a spus secretarul de stat Mariana Mot.

“In timpul in care noi asteptam puncte de vedere, facem dezbateri, in sistemul judiciar din Romania se intampla lucruri, procesele merg inainte, anchetele merg inainte (…) si societatea nu poate astepta la nesfarsit ca noi sa ne hotaram care este viziunea noastra si cum ar trebui facute corectiile necesare, astfel incat sa avem un sistem judiciar transparent”, a replicat senatorul PSD Serban Nicolae.


Pachetul de legi care modifica functionarea justitiei a mai fost scos de pe ordinea de zi a Comisiei juridice de acum doua saptamani, la solicitarea CSM.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img