joi, 25 aprilie, 2024

Sentinta definitiva pentru huseanul Alexandru Caciula. 6 ani si 6 luni inchisoare, intr-un dosar de inselaciune si contrabanda cu tigarete

Distribuie:

Publicat:

Ziua de 31 mai 2017 a fost una crunta pentru huseanul Alexandru Caciula, acuzat de trafic de tigarete si care si-a incendiat autoturismul pe data de 30 iulie 2014. Curtea de Apel Iasi a dispus condamnarea lui Alexandru Caciula la 6 ani si 6 luni de inchisoare cu executare. Totodata, instanta de judecata l-a obligat pe husean sa achite Biroului Vamal Albita 114.000 lei, cu titlu de daune material. SENTINTA ESTE DEFINITIVA.

Aceasta sentinta vine dupa ce huseanul in varsta de 33 ani s-a prezentat pe 30 iulie 2014, in P.T.F. Albita cu un autoturism Ford. El se afla in monitorizarea politistilor, fiind cunoscut ca avand preocupari in sfera traficului de tigarete din R. Moldova. Existand suspiciunea ca huseanul ar putea avea din nou tigari ascunse in autoturism, politistii de frontiera au solicitat vamesilor efectuarea unui control amanuntit asupra persoanei si mijlocului de transport, in garajul destinat controalelor fizice. In urma verificarilor in garajul special amenajat pentru astfel de operatiuni, au fost descoperite, ascunse intr-un locas special amenajat, in bordul autoturismului, mai multe pachete cu tigari. In acel moment, Alexandru Caciula a scos un lichid inflamabil si l-a turnat pe bordul autoturismului. Flacarile au distrus, in afara de cele doua autoturisme, si cladirea destinata controalelor fizice ale autoturismelor, dar si doua scannere cu care vamesii efectuau controalele.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img