sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Sentinta in dosarul coruptiei de la Rutiera Vaslui

Distribuie:

Publicat:

Judecatorii Curtii de Apel Iasi au mentinut sentinta data de Tribunalul Vaslui in cazul dosarului in care fostul sef al Biroului Rutier Vaslui, Iulian Munteanu, alaturi de alti sefi ai Politiei, sunt acuzati de fapte de coruptie.

La sfarsitul anului 2015, Iulian Munteanu, seful Biroului Rutier Vaslui, a fost arestat sub acuzatia de fapte de coruptie. 

A fost trimis in judecata pentru luare si dare de mita, trafic de influenta, fals intelectual, fals in inscrisuri si abuza in serviciu. Alaturi de el ,comisarul sef de la IGPR, Mihai Axinte, seful serviciului Rutier, superiorul lui Munteanu, Ioan Varlan, dar si alti ofiteri de Politie sunt judecati in prezent.

Una dintre cheile dosarului este Ioan Gheorghe Voaides

Negostor,un afacerist din Neamt, care, in vara lui 2015, i-ar fi dat comisarului Munteanu o cantitate considerabila de lemne pentru a-i anula un proces verbal de contraventie, deoarece circula cu asigurarea expirata. Imediat dupa cele promise,  Munteanu ar fi intervenit la politistul care notase contraventia, sa o anuleze.

Ioan Voaides Negostor a recunoscut in fata procurorilor DNA faptele si, pentru a beneficia de o pedeaspa minora, a semnat acordul de recunoastere a vinovatiei, document ce se ataseaza la dosarul greu al lui Munteanu. 

Omul de afaceri a scapat doar cu pedeapsa de un an si jumatate de inchisoare cu suspendare si  60 de zile de munca in folosul comunitatii. 

Intre timp, dosarul apasator al lui Iulian Munteanu continua , aceasta fiind doar una dintre cele 25 de acuzatii care i se aduc. 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img