vineri, 26 aprilie, 2024

Senzația continuă de frig: Când reprezintă altceva decât o răceală

Distribuie:

Publicat:

Senzaţia generală de frig sau de mâini şi picioare reci poate ascunde o mulţime de afecţiuni. Pe lângă simptomele punctuale ale instalarii răcelii sau gripei, poţi suferi de un deficit de vitamina B12 sau de fier sau poţi suferi de anemie, anorexie sau boli renale.

Iată câteva de exemple de afecțiuni care pot da senzația de frig:

Anemie

Te întrebi de ce îți este mereu frig? Această afecțiune ar putea fi una dintre cauze. Anemia se produce atunci când nu ai suficiente globule roșii sănătoase pentru a-i asigura corpului tot oxigenul de care are nevoie. Îți poate cauza senzație de oboseală, slăbiciune, amețeală și respirație greoaie. De asemenea, îți poți simți reci în special mâinile și picioarele, potrivit doc.ro. Medicul tău va depista cauza și îți va spune dacă ai nevoie de modificări ale dietei, suplimentelor sau de un alt tratament.

Hipotiroidism

Atunci când glanda tiroidă din gât nu produce suficient de mulți hormoni, te poate face prea sensibil la frig. De asemenea, este posibil să ai articulații dureroase, constipație, piele uscată și creștere în greutate. Simptomele pot dura ani de zile până când debutează boala. Hipotiroidismul poate fi cauzat de multe lucruri, inclusiv de boli sau tratamente pentru alte afecțiuni. Medicul tău îți poate prescrie hormoni artificiali pentru a-i înlocui pe cei pe care corpul tău nu îi produce.

Fenomenul lui Raynaud (boala Raynaud)

În cazul bolii Raynaud, vasele de sânge din mâini reacționează exagerat la temperaturi scăzute, apa rece sau stres. În timpul unui atac, care durează de obicei de la câteva minute la o oră, acestea restrâng și limitează aportul de sânge. Acest lucru îți poate face degetele de la mâini și degetele de la picioare reci și amorțite. Acestea pot deveni albe sau albastre. Pe măsură ce sângele revine, pot începe să te furnice sau chiar să te doară. Medicația poate reduce simptomele și poate preveni deteriorarea țesuturilor. Este posibil să ai nevoie de o intervenție chirurgicală dacă este un caz sever.

Continuarea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img