News Flash:

Separarea nou-nascutului de mama: cand se impune?

12 Februarie 2021
374 Vizualizari | 0 Comentarii
Separarea nou nascutului de mama

Dr. Claudia Dobocan, medic la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „MS Curie”, semnează un articol complex despre separarea nou-născutului de mamă.

Separarea nou-născutului de mamă, imediat după naștere, afectează multe familii. Nu numai că nu face parte din basmul mental pe care viitoare mame și-l țes în momentele lor de visare din perioada sarcinii, dar are potențialul de a impacta foarte negativ multe aspecte din perioada post-partum.

Fie că este justificată din punct de vedere medical (necesitatea instaurării unui plan de tratament salvator de viață, pentru mamă sau pentru copil) sau nu (circuite sau proceduri spitalicești defectuoase), instalarea și bunul mers al lactației și al relației de alăptare sunt palierele cel mai frecvent afectate de această intervenție nefiziologică.

Consider că orice femeie gravidă ar trebui să ia în calcul posibilitatea producerii acestui eveniment nedorit – separarea nou-născutului de mamă –, indiferent de felul nașterii pe care îl alege sau care îi este recomandat.

continuarea pe csid.ro

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1309 (s) | 34 queries | Mysql time :0.022822 (s)