vineri, 29 martie, 2024

Serban Nicolae risca sa fie schimbat de la conducerea Comisiei juridice din Senat dupa ce l-a sfidat pe Dragnea

Distribuie:

Publicat:

Liderii PSD vor propune miercuri, in sedinta Comitetului Executiv National, schimbarea lui Serban Nicolae de la conducerea Comisiei juridice din Senat, in urma pozitiei acestuia cu privire la gratierea faptelor de coruptie, potrivit unor surse din conducerea PSD.

Potrivit surselor social-democrate, presedintele PSD, Liviu Dragnea, doreste schimbarea lui Serban Nicolae de la sefia Comisiei juridice, dupa ce acesta nu a tinut cont de opiniile sale cu privire la gratierea faptelor de coruptie, miscare ce a generat proteste.

Sursele au precizat ca exista mai multi social-democrati care sunt nemultumiti de activitatea lui Serban Nicolae, motiv pentru care, in cadrul sedintei Comitetului Executiv National, se va propune schimbarea acestuia de la conducerea Comisiei juridice.

Senatorii PSD din Comisia juridica au votat, miercuri, pentru adoptarea amendamentelor propuse de senatorii Traian Basescu, Serban Nicolae si Liviu Brailoiu la proiectul de Lege privind gratierea, prin care cei condamnati la inchisoare cu executare pentru dare sau luare de mita, trafic de influenta sau cumparare de influenta urmeaza sa fie gratiati sub rezerva achitarii prejudiciului.

Votul asupra acestor amendamente a fost reluat, senatorii PSD abtinandu-se de la vot, astfel ca modificarile privind gratierea faptelor de coruptie au fost respinse.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni, la Parlament, ca senatorii social-democrati din Comisia juridica au incurcat destul de mult Legea gratierii, iar cea mai buna varianta este ca proiectul sa fie adoptat de Senat in forma trimisa de Guvern.

Liderul PSD a mai spus ca, in cadrul CExN, va propune sanctiuni pentru presedintele Comisiei juridice, senatorul Serban Nicolae, iar daca va constata ca nu mai are autoritate in partid, “o sa plece si o sa se apuce de pescuit in mod profesionist”.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img