vineri, 19 aprilie, 2024

Serialul ”Hunters” a primit critici dure din partea Auschwitz Memorial

Distribuie:

Publicat:

Serialul ”Hunters’ cu Al Pacino, ce este difuzat de către Amazon Prime, a primit critici dure din partea Auschwitz Memorial. Aceştia numesc modul de prezentare al Holocaustului în serial „prostie periculoasă”.

Acţiunea seriei se petrece în New York, în anii ’70, unde un grup caută să vâneze naziştii ce s-au integrat în societatea americană.

Printre cele mai controversate scene este scena unui joc de şah dintr-un lagăr nazist. Ce a atras multe critici este modul în care se desfăşoară jocul. În loc de piese normale sunt folosiţi oameni ce sunt obligaţi să se ucidă între ei atunci când părăsesc jocul.

Auschwitz Memorial a criticat pe Twitter scenele reproşându-le o lipsă de acurateţe şi anumite implicaţii riscante.

Tot aceştia susţin că inventarea unui joc de şah este o caricatură şi o prostie periculoasă. Pentru a cinsti victimele ce şi-au pierdut viaţa la Auschwitz trebuie păstrată o acurateţe a faptelor.

Amazon a mai fost criticat de către Memorial şi pentru o serie de cărţi descrise ca fiind o ”propagandă nazistă antisemită odioasă şi virulentă”.

Serialul ”Hunters”, apărat de producători

David Weil, producătorul executiv al serialului îşi apără opţiunile prezentate în scena de şah inventată. Weil susţine că deşi producţia îşi desfăşoară acţiunea în jurul unor personaje fictive, la baza sa stau evenimente reale. Aceeaşi sursă mai precizează că seria nu îşi doreşte a fi un film documentar şi trebuie privită ca atare.

Referitor la scena de şah, acesta spune că în ea s-a dorit a scoate în evidenţă sadismul şi violenţa naziştilor asupra evreilor şi în niciun caz minimalizarea faptelor făcute de aceştia. Reprezentările făcute de acesta în show-ul tv îi permite publicului să înţeleagă exact trauma trăită în timpul celui De-Al Doilea Război Mondial.

„Le sunt veşnic recunoscător celor de la Memorialul Auschwitz Memorial pentru activitatea lor importantă şi esenţială pentru păstrarea vie a amintirii victimelor şi a supravieţuitorilor, cum a fost şi bunica mea, Sara Weil”, a declarat Weil.

Amazon a mai primit critici din partea Memorialului şi în timpul Crăciunului. Atunci, în urma criticilor primite compania a fost nevoită să scoată de la vânzare mai multe ornamente de Crăciun ce făceau referire la lagărul de la Auschwitz.

Care este acţiunea în serialul „Hunters”

În serialul ”Hunters” Al Pacino este liderul unui grup de vânători de nazişti. Al Pacino este unul din cei mai faimoşi actori de la Hollywood având în palmares Premiul Oscar precum şi Triple Crown of Acting. Mai interesant decât prezenţa lui Al Pacino pe micul ecran este implicarea lui Jordan Peele în proiect.

Mutarea este una surprinzătoare având în vedere că Peele este cunoscut pentru aducerea pe culmile gloriei a platformei CBS All Acces. Jordan mai are funcţia de producător executiv şi pentru un serial HBO, „Lovecraft Country”.

Seria TV distribuită în serviciul de streaming Prime Video este descrisă ca fiind inspirată din evenimente reale. Aceasta urmăreşte aventurile unui mic grup de vânători de nazişti ce şi-au dat seama că în New York există sute de soldaţi ce au ajuns după război în SUA.

Într-un set complex de circumstanţe aceştia caută să îşi facă dreptate singuri.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img