vineri, 19 aprilie, 2024

Serviciile militare ucrainene: Putin a reintrodus ordinul 227 al lui Stalin pentru împușcarea soldaților care vor să se retragă

Distribuie:

Publicat:

Direcția de informații a Ministerului Apărării al Ucrainei susține, luni, într-un comunicat, că militarii ruși sunt amenințați că vor fi împușcați pe loc dacă își părăsesc pozițiile fără să fi primit instrucțiuni în acest sens, o măsură similară cu celebrul ordin 227 emis de Iosif Stalin în al doilea Război Mondial, ordin care poartă numele „Niciun pas înapoi”.

„Trupele Federației Ruse au încercat să efectueze un contraatac asupra pozițiilor ucrainene în Bakhmut (regiunea Donețk, n.red). După răspunsul și înaintarea forțelor de apărare ucrainene, unitățile ocupante au început să se retragă voluntar din pozițiile lor de tragere. Pentru a opri retragerea, comandanții de unități ruse au fost nevoiți să le reamintească subordonaților interdicția părăsirii pozițiilor, precum și posibila deschidere a focului asupra acestora dinspre „unitățile de blocare” din spatele lor”, susțin serviciile ucrainene.

Potrivit sursei citate, este vorba despre un „ordin 222” emis pentru armata rusă, similar cu „infamul ordin al lui Stalin nr. 227 din 28 iunie 1942, conform căruia militarii sovietici au fost împușcați când au vrut să se retragă”.

Ordinul emis de Stalin decreta crearea de „unități speciale de blocaj” pentru a descuraja trupele plecate la atac să se întoarcă în tranșee.

Continuarea pe stiriepsurse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img