sâmbătă, 27 aprilie, 2024

Sexul vs Barza: Cat te costa sa faci sex? Top 10 metode de contraceptie in functie de pret

Distribuie:

Publicat:

Am publicat de-a lungul timpului nenumărate articole despre metodele contraceptive şi de protecţie împotriva bolilor cu transmitere sexuală, dar niciodată nu am abordat subiectul din punctul de vedere al costurilor, aspect pe care îl vom detalia astăzi. Miile de fete minore care rămân însărcinate în fiecare an duc lipsă nu doar de educaţie sexuală în familie sau la şcoală, ci şi de sprijin financiar pentru a-şi permite anticoncepţionale sau banalul prezervativ.

Tinerii sunt îndemnaţi să folosească metode de contracepţie, dar nimeni nu pare să ţină cont de faptul că adolescenţii nu sunt independenţi financiar. Peste 60% dintre tinerii cu vârste peste 18 ani continuă să depindă de sprijinul financiar al părinţilor mult după această vârstă.

România e singura ţară din Uniunea Europeană în care nu se pot obţine gratuit mijloace contraceptive de la medicul de familie, iar cabinetele de planificare familială pot fi numărate pe degete. Nu sunt fonduri! În acest context, tinerii care îşi încep viaţa sexuală sunt nevoiţi să se protejeze aşa cum ştiu, dacă ştiu, cu ce au, dacă au.

Adriana Radu, Master of Public Health şi Preşedintă a Asociaţiei Sexul vs Barza, cel mai de succes răspuns la lipsa cronică de educaţie sexuală din România, prezintă în cel mai recent clip video un top 10 al metodelor de contracepţie în funcţie de preţ. Dacă îţi plac aceste clipuri educative, dă o mână de ajutor, susţine Asociaţia Sexul vs Barza.

CONTINUAREA PE CSID.RO

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img