marți, 19 martie, 2024

Sfat de sanatate, in plina epidemie de gripa. Iata ce trebuie sa contina trusa de urgenta

Distribuie:

Publicat:

In plina epidemie de gripa, pediatrul Valeria Herdea a explicat la rubrica „Sfat de sanatate cu Andreea Cigolea” cand e cazul sa luam antibiotice si care sunt riscurile medicamentelor consumate dupa ureche.

„Medicamentele luate dupa ureche nu sunt o solutie pentru sanatatea noastra. Primul lucru atunci cand nu ma simt bine este sa aflu ce mi s-a intamplat si sa evaluez. Apoi transmit aceste lucruri unui asistent sau medic care ne poate spune ce sa facem in mod corect. Orice om are nevoie sa aiba in casa o trusa de urgenta”, a spus Valeria Herdea.

Ce trebuie sa contina trusa de urgenta:

apa de mare

definfectant de gat

paracetamol

ibuprofen

Atentie! Nu se administreaza aspirina sub varsta de 12 ani intrucat se poate produce o problema extrem de serioasa la nivel renal.

„A te juca cu medicamentele este ca si cand ne-am juca cu otravurile. Intoxicatia cu paracetamol este una dintre cele mai frecvente situatii intalnite in practica pentru ca oamenii se supradozeaza, iau mai mult. De exemplu, doza maxima e de 40 de mg, dar se poate merge in conditii de spital si pe doze mai mari”.

Cum se poate preveni gripa

Singura modalitate de preventie este evitarea contactului cu persoane infectate si spalarea frecventa a mainilor. Masca chirurgicala purtata pe gura si nas este de asemenea utila.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img