vineri, 29 martie, 2024

Sfatul medicilor – 50 ml tuica sau palinca cu slanina si ceapa intrec orice medicament

Distribuie:

Publicat:

Sfatul medicilor – 50 ml tuica sau palinca cu slanina si ceapa intrec orice medicament – Cercetarile medicale au descoperit actiunile pozitive ale produselor alimentare traditionale, fara E-uri, coloranti si conservanti. De ce stramosii nostri au fost sanatosi si puternici? Ei bine, s-a dovedit ca slanina intareste sistemul imunitar. Aceasta calitate se datoreaza acidului arahidonic, care favorizeaza scaderea colesterolului, imbunatateste functiile de protectie ale organismului si, de asemenea, este necesar pentru producerea compusilor chimici responsabili pentru raspunsurile imune si reactiile inflamatorii. Daca la toate acestea adaugam ceapa, care doar ea contine 36 de componenti din tabelul lui Mendeleev, plus traditionala tuica sau palinca plina de vitamine si cu putin alcool cu efect vasodilalator, obtinem un cocktail de minerale, vitamine, acizi, baze si alcool care devin, impreuna mai puternice decat orice medicament, bineinteles, consumate cu ponderatie, dar des relateazaziuanews.ro…

Cantitati mici de grasime sunt de folos pentru inima si vasele de sange, reglementeaza contractiile musculare ale organelor interne, inclusiv ale muschiului cardiac, si sprijina tonusul vascular.Fumaorii au, de asemenea, un beneficiu daca mananca putina slanina, datorita faptului ca ea contine seleniu. Acest microelement intareste sistemul imunitar si previne oxidarea in organism. Astfel, pagubele produse de tigari se reduc partial.

Slanina incetineste si intoxicarea alcoolica, prin acoperirea peretilor stomacului cu grasime si crearea pansamentului gastric, care previne absorbtia rapida de alcool din stomac.

Alcoolul trece mai departe in intestin, unde, totusi, va fi absorbit, dar treptat.

Vezi si… Care este secretul? De ce bunicii nostri nu sufereau de boli cronice?
Probabil ca ai remarcat si tu ca pe vremea bunicilor nostri rare erau cazurile de boli cronice, precum cancerul sau diabetul, boli care fac ravagii in lume, in momentul de fata.

Cum s-a ajuns la aceasta situatie teribila? Nu mai este un secret pentru nimeni ca oamenii zilelor noastre au o gramada de obiceiuri nesanatoase, alimentatia fiind una dintre cele mai mari probleme ale acestora. Stresul, stilul de viata haotic, sentimentele negative sunt doar cateva motive din pricina carora oamenii au ajuns sa fie bolnavi, de la varste foarte tinere.

Ce lucruri faceau bunicii nostri, pentru a evita bolile?

1. In primul rand, bunicii isi gateau propria mancare acasa, folosind doar ingrediente naturale. Dupa cum iti poti imagina, la vremea respectiva oamenii isi pregateau singura mancarea, ba mai mult, de cele mai multe ori, alimentele folosite la prepararea acesteia proveneau din gradina lor personala, iar dieta bunicilor continea in mod natural multi nutrienti. Atunci nu existau alimente semipreparate, procesate, iar mancatul in oras era ceva rar. Din fericire pentru ei, aceste obiceiuri sanatoase i-au tinut departe de boli.

2. Nu consumau OMG ( orgasnisme modificate genetic), aditivi, stabilizatori sau alte E-uri. Mancarea nu era tratata cu aditivi, antibiotice sau hormoni. Aceste chimicale au inceput sa fie folosite dupa 1900, producatorii cautand inca de atunci metode de prelungire a „vietii” alimentelor, in detrimentul sanatatii oamenilor.

3. Nu luau pastile chimice si nu fugeau la doctor, imediat ce un disconfort se instala. Probabil ca iti amintesti si tu ca bunicii tai nu se grabeau sa mearga la medic, la primul semn de slabiciune. Ba chiar contra. Acestia aveau incredere in remediile naturale, asa ca lasau organismul sa-si faca treaba, inainte de a apela la medicina alopata. Hrana era pentru ei vindecatoare, chiar daca stiau sau nu acest lucru.

4. Ei nu tineau regimuri, nu isi chinuiau corpul si metabolismul cu restrictii de tot felul, consumau hrana in forma ei naturala. Bunicii nostri nu au fost victimele dietelor capricioase, calculului caloriilor, marketingului hranei, care sunt atat de populare astazi (in parte din cauza faptului ca infrastructura de marketing nu exista inca). Asta i-a ajutat sa-si mentina un metabolism sanatos si sa se hraneasca in acord cu nevoile corpului.

5. Mancau doar fructe si legume de sezon. Cu siguranta nu o vedeai pe bunica ta mancand caise sau zmeura in timpul iernii…Bunicii nostri obisnuiau sa consume doar alimentele specifice sezonului. In caz ca nu stiai, nu este indicat sa mananci astfel de alimente aduse de peste hotare, deoarece sunt tratate cu tot felul de chimicale. Cel mai indicat este sa mananci fructele si legumele care cresc in zona unde locuiesti.

6. Petreceau mult mai mult timp in aer liber. Bunicii nostri nu au avut “sansa” de a sta pentru a petrece timp in fata computerului sau a televizorului. Ei se “jucau” cu bicicletele, inotau, petreceau timp afara din casa, lucru extrem de benefic pentru organismul nostru. Apropo, stiai ca pentru a-ti mentine sanatatea este recomandat sa mergi intre 4-7 kilometri pe jos, zilnic? Daca nu faci acest lucru, majoritatea organelor tale nu vor fi alimentate cu suficient sange, asa ca bolile se vor instaura. De aceea, sedentarismul este cosniderat unul dintre cei mai mari ucigasi ai secolulului 21.

7. Nu erau afectati de stres. Cu siguranta nu ai auzit-o pe bunica ta spunand cat de agitata este din pricina unui deadline sau din cauza faptului ca nu are timp… La acea vreme, oamenii erau mult mai relaxati, lasand lucrurile sa mearga de la sine. Nu erau atat de materialisti, asa ca nu erau dispusi sa faca orice pentru a avea niste bani in plus.

Deci, lucrurile sunt cat se poate de clare: daca ai grija de sanatatea ta, avand o dieta sanatoasa si un stil de viata intelept, bolile te vor evita, pur si simplu.

Bunicii tai aveau boli cronice? Ai mei sigur nu!

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img