joi, 25 aprilie, 2024

Sfatul medicului, după postul Paștelui: Trucurile care asigură o tranziție sănătoasă spre un meniu bogat

Distribuie:

Publicat:

În multe culturi și religii, postul este un element de bază care datează de milenii. Considerat o metodă de purificare a minții și a corpului, postul se întinde pe diverse perioade și impune anumite reguli de alimentație și comportament.

Pe de o parte, abținerea de la anumite mâncăruri poate avea beneficii pentru sănătate, precum scăderea inflamației, reglarea glicemiei și a colesterolului și normalizarea valorilor tensiunii arteriale. Pe de altă parte, mai ales dacă nu este ținut corect, postul poate provoca anumite carențe.

Cum se face ulterior trecerea la o alimentație echilibrată?

Bea mai multă apă

Hidratarea este importantă în orice moment, indiferent de stilul de alimentație pe care îl ai. Când ții post, în principiu mănânci mai multe fructe și legume, care conțin și multă apă. După post, tendința este să mănânci mai multe produse animale (carne, brânzeturi etc.) și atunci e nevoie să bei mai multă apă pentru a menține o digestie bună și o hidratare optimă. Bea un pahar cu apă dimineața, imediat ce te-ai trezit, încă cel puțin șase de-a lungul zilei și unul aproape de ora de culcare, recomandă doc.ro.

Continuarea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img