vineri, 29 martie, 2024

Sfaturi de slabit care in general functioneaza

Distribuie:

Publicat:

La ce te gandesti cand spui ”dieta”? Nu se asociaza imediat termenul cu alimente la care trebuie sa renunti si frustrarea ca nu poti sa mananci orice fara sa se vada imediat pe tine? Avand acest lucru in minte nici nu este de mirare ca majoritatea dietelor dau rezultate doar pe termen scurt, insa ajung sa fie abandonate si te reintorci la alimentatia de dinainte de dieta. Despre acest lucru vorbesc multi nutritionisti, citati de publicatia today.com, care sustin ca ar fi mult mai bine sa iei din fiecare dieta cunoscuta cele mai bune sfaturi de slabit si sa le incluzi in stilul tau de viata. Astfel nu mai consideri ca tii dieta, ci ca ai facut anumite schimbari in viata ta care aduc beneficii atat pentru sanatate, cat si pentru silueta. Iata care sunt cele mai bune sfaturi de slabit care functioneaza pentru toata lumea:

1. Dieta ”Whole 30” (dieta de 30 de zile): evita alimentele procesate si zaharul rafinat

Chiar daca s-a demonstrat ca aceasta dieta ar fi una ineficienta pe termen lung, trebuie sa recunoastem ca acest sfat nu este tocmai rau. Acest gen de sfaturi de slabit sunt cele care ne transforma total perceptia asupra dietelor si ne ajuta sa luam din ele exact ceea ce functioneza pentru toata lumea. Ideea de a evita pe cat posibil alimentele procesate si dulciurile din comert este cat se poate de utia si poate sa fie considerat o regula de baza in planul tau alimentar. Mai mult, renuntand la aceste alimente hipercalorice si fara nutrienti te vei baza mai mult pe legume, carne slaba, fructe de mare, oua, verdeturi, oleaginoase si fructe. Nu ai decat de castigat!

2. Dieta Paleo: consuma carne si peste de calitate alaturi de legume

Planul promovat de dieta Paleo este unul destul de echilibrat pentru persoanele care pot sa manance mai multa carne. Insa, nu va fi unul apreciat si nici de urmat pentru vegetarieni sau cei care consuma carne rar. Insa, regula de baza care mizeaza pe consumul unui produs animal de calitate (animale crescute libere si fara hormoni de crestere) sau a pestelui salbatic este una foarte utila. Si daca mai pui la socoteala faptul ca se recomanda consumul acestor produse in combinatie cu multe legume, verdeturi proaspete putem sa consideram ca este o formula excelenta pentru slabit si usor de inclus in stilul tau de viata. 

3. Dieta vegana: consuma multe cereale integrale, fructe proaspete si legume

Veganii care stiu cum sa-si construiasca un meniu sanatos (nu cartofi prajiti si paste) comsuma mult mai multe fibre decat vegetarienii sau omnivorii. Practic ei asociaza cerealele integrale (orz, ovaz, quinoa, mei, spelta, hrisca) cu fructe proaspete sau legume, leguminoase (mazare, naut, fasole, linte), nuci si seminte. Aceasta combinatie furnizeaza carbohidrati complecsi, proteine, fibre si grasimi sanatoase, adica toti nutrientii esentiali pentru corp. De asemenea, confera satietate si te ajuta sa consumi mai putine alimente procesate din comert care contin adesea aditivi nocivi pentru sanatate. Prin urmare, daca iei acest sfat urmat de vegani, dar il adaptezi in functie de nevoile tale nu ai absolut nimic de pierdut!

4. Dieta ketogenica: nu exclude grasimile din alimentatia ta

Dieta ketogenica presupune un consum ridicat de grasimi, proteine in cantitati moderate si foarte putini carbohidrati. Chiar daca pare greu de crezut, exista numeroase studii care atesta faptul ca acest regim aduce o multime de beneficii pentru unele persoane. Specialistii au demonstrat ca dieta ketogenica ajuta cu adevarat la slabit si scade nivelul zaharului din sange prevenind fluctuatiile glicemiei, lucru foarte util pentru diabetici. De asemenea, s-a constatat ca tot aceasta dieta protejeaza creierului de boli. 
 
Prin urmare, excluderea tuturor surselor de grasimi din dieta ta nu este cea mai buna solutie. Grasimile animale consumate cu moderatie si in combinatie cu legumele, precum si grasimile bune omega-3 din surse vegetale (nuci, seminte, avocado, masline, ulei de masline) trebuie sa se regaseasca in meniul tau pentru ca te ajuta la slabit, dar aduc beneficii si pentru sanatatea pielii, a inimii si a creierului. 

5. Dieta raw vegana: consuma multe legume si verdeturi in stare cruda

Aceasta dieta presupune consumul alimentelor integrale in stare cruda, de aceea nu este tocmai un plan alimentar usor de urmat pentru oricine si in unele cazuri poate sa nu fie nici cea mai buna solutie. Insa, cel mai mare beneficiu adus de aceasta dieta este tocmai faptul ca iti va fi imposibil sa nu consumi cantitati mari de legume si fructe proaspete care furnizeaza antioxidanti, fibre si o multime de vitamine/minerale. Asta pentru ca stim ca unele legume isi pierd din nutrienti prin prepararea lor termica. Prin urmare, sfatul de a consuma zilnic fructe si legume crude, adaptandu-l apoi in functie de necesitatile tale, nu este unul tocmai rau de urmat. 

sursa: eva.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img