marți, 23 aprilie, 2024

Sfaturi importante pentru cei care sufera de psoriazis

Distribuie:

Publicat:

De cand ai aflat ca ai psoriazis, cate tratamente ai incercat? Cat de consecvent ai fost in aplicarea tratamentelor? Multi pacienti se plang de faptul ca recomandarile medicilor nu functioneaza, insa e foarte important ca tratamentul sa fie aplicat exact asa cum a fost prescris de medic pentru a obtine rezultate.

Dupa cum este stiut, nu exista terapie care sa faca psoriazisul sa dispara pentru totdeauna. Tocmai pentru a evita aparitia formelor grave de psoriazis, este extrem de important sa nu te descurajezi si sa tratezi psoriazisul zilnic.

Practic, aplicarea tratamentului ar trebui sa intre in rutina zilnica, la fel ca periatul dintilor. Daca uiti sa il aplici, tine medicamentele chiar in baie sau intr-un loc in care sa-ti sara in ochi. Poti chiar sa iti pui un memento in telefon sa fii sigur ca nu uiti administrarea tratamentului.

Ce tratament sa alegi pentru psoriazis?
Psoriazisul se manifesta diferit de la un pacient la altul, tocmai de aceea, medicul iti va recomanda intotdeauna un tratament personalizat pentru nevoile corpului tau. Exista mai multe tipuri de tratament pentru psoriazis, care pot fi grupate in urmatoarele categorii:

1. Tratamentele topice
2. Tratamente sistemice
3. Fototerapia pe baza de prescriptie medicala Climatoterapie
4. Tratament biologic

Persoanele care sufera de psoriazis se plang adesea de dificultatea administrarii tratamentelor. E adevarat, unora chiar ne displace sa ne aplicam creme si unguente, dar aceste formulari ne ajuta sa mentinem boala sub control.
Un unguent are nevoie de mai mult timp pentru a se absorbi in piele, fiind mai vascos si uleios, insa gelul este mai usor de aplicat si se absoarbe rapid in piele. Hidratarea este esentiala in tratamentul pentru psoriazis.

Cum scapi de mancarime si exoliere?
Ingrosarea pielii, asprimea, piele descuamate, cu cruste – sunt cateva dintre simptomele psoriazisului datorate reproducerii prea rapide a celulelor exterioare ale pielii. Cand pielea este prea uscata sau descuamata, exista riscul sa crape si sa sangereze.

De aceea, exista cativa pasi pe care ai ii poti urma, pentru un control al bolii:
• Sa iti pastrezi pielea hidratata – hidratarea pielii ajuta si la mentinerea efectului tratamentului. Ar fi bine sa eviti produsele parfumate si produsele pentru corp care usuca pielea.
• Sa mentii pielea hidratata dupa dus – Foloseste apa calduta, nu fierbinte, pentru a evita exfolierea. Uscarea pielii se face prin tamponare usoara, iar dupa foloseste o crema pentru hidratare.
• Sa gasesti tratamentul potrivit pentru tine – tine minte ca fiecare persoana este diferita si ca e important sa vorbesti cu medicul cand ceva nu functioneaza.

Cu consecventa si tratamentul potrivit, psoriazisul devine mult mai usor de gestionat. Cand alegi tratamentul, asigura-te ca e ceea ce ai nevoie si respecta recomandarile medicului. Cere detalii despre psoriazis specialistului, doar impreuna puteti gasi calea catre o viata mai placuta.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img