vineri, 29 martie, 2024

Sfaturi utile pentru a invinge celulita

Distribuie:

Publicat:

“Celulita este o chestiune de gene”, au exclamat multe dintre femeile afectate de aceasta neplacuta problema de piele si refuza sa faca ceva impotriva ei.

Fara indoiala, a scapa de celulita nu este usor, insa nici nu este imposibil. Un fapt universal cunoscut este ca celulita afecteaza mai mult de 90% din femeile din intreaga lume.

O alimentatie corecta si o mulțime de miscare in proceduri moderne avansate sunt recomandate ca drenaj limfatic, liposuctie, electrostimulare, si mezoterapie impotriva celulitei.

Celulita este caracterizata prin acumularea inegala de grasime, tulburari de circulatie si tonul pielii slabit. Cu o dieta echilibrata si un stil de viata activ se poate obtine rezultate foarte bune in lupta impotriva celulitei, astfel incat sa nu renuntati si sa fiti persistentie si sa aveti incredere in eforturile dvs.

O dieta echilibrata este primul pas in mentinerea unei piele neteda, ferma si fara celulita.

Sfaturi generale pentru dieta impotriva celulitei

*Alimentatia sanatoasa este o solutia excelenta pentru celulita. Prin urmare, mancati in cea mai mare parte carne slaba, peste cu legume, nu paste, orez, cartofi si alte alimente bogate in carbohidrati.

* Beti multa apa – cel putin 1,5-3 litri pe zi. Pielea deshidratata este mai predispusa la celulita.

* Renuntati la carnati, chips-uri si toate alimentele prea sarate. Organismul are nevoie de un echilibru de sodiu si potasiu. In acelasi timp, exista o lipsa grava de potasiu, din cauza felului in care mancam.

* Zaharul nu este mai putin daunator decat sarea. Prajiturile si dulciurile ar trebui sa fie inlocuite cu fructe.

* Incercati sa mancati cat mai putini conservanti alimentari. Monitorizati continutul diferitelor etichete.

* Limitati alcoolul. Un pahar de vin pe zi este suficient. Alcoolul este un mare dusman in dieta, continand multe calorii.

* Inlocuiti cafeaua cu ceaiul. Suprasolicitarea de cafeina duce la formarea de “coaja de portocala”. Ceaiul este mult mai util, deoarece in plus fata de cofeina, contine, de asemenea, taninuri care au un efect benefic asupra circulatiei sangelui.

Mancati alimente bogate in vitaminele C si P. Ele intaresc capilarele si face pielea mai elastica, de exemplu, mai putin predispusa la celulita.

Capsuni, cirese, struguri, citrice, rosii, ardei rosii, hrisca, sunt surse excelente de ambele vitamine.

* Uitati de alimente grase, produse si subproduse, cum ar fi untul, margarina, smantana, carnati si nimic prajit.

Ei sunt printre principalele motive pentru acumularea de depozite de grasime si aparitia de “coaja de portocala”.

Alimente utile impotriva celulitei

Iata care sunt cei mai puternici inamici ai celulitei in alimente: sparanghel, broccoli, conopida, varza de Bruxelles, spanac, mazare, ceapa, ciuperci, morcovi, dovlecei, rosii, telina, dovlecei, mere, caise, prune, capsuni, smochine, pepene galben, grapefruit, orez brun, fulgi de ovaz si paine integrala de grau.

Mancati mai des alimente nutritive impotriva celulitei, evitati sarea, zaharul si produsele de grasimi, acesta fiind cel mai important pas in lupta impotriva coajei de portocala.

Fiti activ in viata de zi cu zi, faceti exercitii regulat si va veti bucura de un corp bine tonifiat si de o piele neteda.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img