vineri, 19 aprilie, 2024

Sforaitul: Cand reprezinta mai mult decat un disconfort auditiv – Bolile pe care le poate semnala

Distribuie:

Publicat:

Sforăitul este o afecțiune comună care poate afecta bărbații, femeile și copiii. Acesta poate fi descris ca un sunet dur sau răgușit care apare atunci când țesuturile gâtului vibrează din cauza fluxului de aer care le trece.

Iată ce trebuie să știți despre sforăit:

Sforaitul afectează bărbații mai des decât afectează femeile.

De asemenea, persoanele supraponderale prezintă un risc mai mare de sforăit.

Sforăitul se poate agrava și cu vârsta.

Sforaitul din când în când nu este o problemă majoră și nu necesită tratament. În cazul sforăitului obișnuit, modificările stilului de viață, cum ar fi renunțarea la alcool și fumat și pierderea în greutate pot ușura sforăitul.

Dormitul pe o parte poate reduce sforăitul. Dacă acest lucru nu ajută, dispozitivele medicale și intervențiile chirurgicale pot fi recomandate.

Unele dintre aparatele medicale obișnuite care pot fi utilizate pentru a trata sforăitul includ muștiucuri dentare bine montate, benzi nazale sau o mașină de presiune continuă pozitivă a căilor respiratorii.

Partenerii oamenilor care sforăie cronic pot beneficia de dopuri pentru urechi sau de utilizarea unui aparat de zgomot alb noaptea pentru a masca zgomotul.

Complicațiile sforăitului

Sforăitul în sine nu este de obicei o condiție de care să vă faceți griji. În cazurile de sforăit sever care întrerup ciclurile de somn, pot provoca o serie de complicații, cum ar fi:

Continuarea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img