marți, 19 martie, 2024

Show de excepție la Gala Zilelor Culturale ale Bârladului 2022!

Distribuie:

Publicat:

Duminică, 22 mai 2022, a fost ziua în care cea de a XXXVI-a ediție a Zilelor Culturale ale Bârladului (ZCB) a ajuns la final. Un final de zile mari, am putea spune, care a reprezentat apogeul a 10 zile încărcate cu o sumedenie de activități, care mai de care mai interesantă și într-o paletă cât mai diversă, din dorința de a satisface toate gusturile și pentru toate vârstele.

Conform tradiției, și ediția din acest an a Zilelor Culturale ale Bârladului s-a încheiat cu Gala Zilelor Culturale 2022. Pe scena amplasată în Centrul Civic al Bârladului, chiar în fața Palatului Comunal, s-a derulat, spre deliciul miilor de bârlădeni prezenți, un spectacol muzical de excepție susținut de nume grele ale industriei muzicale românești, dar și de valori autohtone.

”Ostilitățile” au fost deschise de un concert susținut de diverse trupe, ansambluri și interpreți locali, care au abordat o varietate de genuri muzicale, atât din repertoriul românesc, cât și cel internațional: cântăreți și trupe ale Școlii de Canto ”Soul Music&Art” Bârlad, Aneta Vasilache și Ansamblul ”Hora”, Grupul de Folk ”Ecou”, surorile Niculina și Alexandra Andone de la Liceul Pedagogic ”Ioan Popescu” Bârlad și Trupa ”Oxygen”. Repertoriul diversificat și vocile de excepție au dovedit că Bârladul stă foarte bine la acest capitol.

A urmat, apoi, ”artileria grea”, pe scena Galei ZCB 2022 urcând nume de referință din muzica românească: Ansamblul ”Ștefan Vodă” din Republica Moldova, solista de muzică populară Viorica Macovei, trupa ”Provincialii”, Feli și Irina Rimes. Prestațiile acestora au încântat miile de bârlădeni ce au înțesat Centrul Civic al orașului și care au arătat cât de dornici erau să se distreze după doi ani de restricții provocate de pandemie. Așa că au dat tonul unei veritabile petreceri stradale care s-a încheiat abia după miezul nopții.

”Ediția din acest an a Zilelor Culturale ale Bârladului s-a dovedit a fi o reușită, după reacția celor care au participat la activități, lucru care nu poate decât să ne bucure. Ne angajăm să le facem din ce în ce mai bine pe celelalte care urmează, oricât de mult efort ar presupune asta! Acum, la această ediție, tot ce s-a făcut bine a fost posibil grație implicării și colaborării cu celelalte instituții și parteneri care ne-au fost aproape și ne-au sprijinit așa cum trebuie. Din dorința de a satisface cât mai multe gusturi, am avut în ediția din acest an o gamă variată de activități: de la lansări de carte cu valoare de document, până la activități interactive, competiții sportive de o anvergură deosebită, cum ar fi Cupa ”Titi Aur” la Off – Road și Cupa ”Andreea Răducan” la gimnastică, simpozioane naționale, expoziții de pictură, robotică, sculptură, piese de teatru, concerte de interpretare și muzică clasică în aer liber, Noaptea Muzeelor, Cinemaraton, Ziua Porților Deschise la Garnizoană, Poliție și Jandarmerie, Cinemaraton și Festivalul meșteșugurilor populare românești. Totul a culminat cu Gala de duminică, despre care putem spune că a încheiat în forță o ediție de excepție a Zilelor Culturale ale Bârladului”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

Primăria și Consiliul Local Bârlad țin să mulțumească tuturor celor care au colaborat, au contribuit și au sprijinit ediția din acest an a Zilelor Culturale ale Bârladului (enumerarea este pur aleatorie!): Biblioteca ”Stroe S. Belloescu”, Cercul Militar Bârlad, Galeria de Artă ”N. N. Tonitza”, Școala de Arte ”N. N. Tonitza”, Centrul ”Mihai Eminescu”, Societatea de Științe Istorice-Filiala Bârlad, Societatea de Geografie din România, Cinematograful ”Victoria”, Muzeul ”Vasile Pârvan”, Societatea de Numismatică – Filiala Bârlad, Asociația ”Viitor Trecutului Nostru”, Școala Gimnazială ”Episcop Iacov Antonovici”, Asociația Astronomică ”Sirius”, Liceul Pedagogic ”Ioan Popescu” Bârlad, Asociația C.A.R.P. ”Elena Cuza”, Clubul Copiilor ”Spiru Haret”, Teatrul ”Victor Ion Popa”, ACS ”Bârlad Off-Road”, Garnizoana Bârlad, Inspectoratul de Poliție Județean Vaslui, Inspectoratul Județean de Jandarmi Vaslui, Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Podul Înalt” Vaslui, Poliția Municipiului Bârlad și, nu în ultimul rând, colegilor de la Poliția Locală Bârlad, precum și celor din toate serviciile primăriei care au fost implicate în desfășurarea acestui eveniment.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img