joi, 28 martie, 2024

Si in acest an Episcopia Husilor va desfasura programul „Dar de Crăciun”, un simbol al bucuriei sarbatorilor de iarna

Distribuie:

Publicat:

Programul „Dar de Crăciun” a devenit un simbol al bucuriei sărbătorilor de iarnă, pentru sute de familii aflate în dificultate. Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Ignatie, echipa Asociației „Filantropia Ortodoxă” Huși, coordonată de Părintele consilier eparhial Vladimir Beregoi – Președintele Asociației, aduce în casele și inimile celor mai greu încercați copii, crâmpeie din bucuria și căldura de care au cea mai mare nevoie în preajma sărbătorilor.

Începutul Postului Nașterii Domnului dă startul celei de-a V-a ediții a programului prin  care Asociația „Filantropia Ortodoxă” a Episcopiei Hușilor, împreună cu oameni cu suflet mare, fac tot posibilul să aducă bucurie celor care, de prea multe ori, nu găsesc motive să zâmbească.

Campania „Dar de Crăciun” reunește două componente care au devenit tradiție. Prima dintre acestea este CARAVANA „Dar de Crăciun”, care colindă satele izolate ale județului Vaslui și merge direct la familiile numeroase, la copiii lăsați singuri și la vârstnicii aplecați de bătrânețe, cu darurile cele mai necesare.

Familiile vizitate în perioada Crăciunului sunt atent selectate de preoții parohi din Eparhia Hușilor, din satele cele mai izolate, unde nevoile de zi cu zi apasă pe umerii împovărați ai oamenilor.

A doua este „Scrisoare către Moș Crăciun”, și se adresează copiilor din cadrul Centrelor de zi ale Asociației, precum și celor din familiile greu încercate, din cele trei Protopopiate ale Episcopiei Hușilor, identificați de preoții parohi, care și-au pus speranțele și dorințele într-o scrisoare către Moșul.

1000 de copii vor primi, în Curtea Catedralei Episcopale din Huși, răspuns la scrisorile transmise. Ca în fiecare an, Asociația Filantropia Ortodoxă Huși și prietenii săi devin Moș Crăciun pentru acești copii, pregătind cadourile ce conțin exact ceea ce au scris cei mici.

„Nu poate fi descrisă în cuvinte bucuria celor vizitați. Am întâlnit familii cu un trai care, pentru alți oameni, este de neconceput. Nu aveau curent electric, nici apă curentă. Despre conexiunea la internet, tabletă sau telefon, atât de comune multora dintre noi, nici nu mai vorbim.

Ce ne face să continuăm acest program? Continuăm pentru că primim de la cei vizitați și sprijiniți un sentiment de împlinire, dragoste și recunoștință. Acest program face cunoscute sute de povești de viață ce rămân adânc întipărite în sufletele celor care s-au deplasat pe teren, dar și celor ce urmăresc activitatea Asociației.  

Până în prezent, Programul „Dar de Crăciun” a bucurat aproximativ 9900 de suflete numai în preajma sărbătorii Nașterii Domnului. Aceste persoane au primit îmbrăcăminte, încălțăminte, produse alimentare, jucării, lenjerie, produse de îngrijire pentru nou născuți, produse de igienă, dar și sprijin financiar acolo unde situația a impus-o”, a afirmat părintele consilier Vladimir Beregoi.

Fii Moș Crăciun pentru un suflet bun!

Dacă doriți să vă alăturați demersului nostru, puteți ajuta, prin contul în Lei: RO43RNCB0261160373430001- deschis la Banca BCR, filiala Huși.

Contul în Euro: RO59RNCB0261160373430004; SWIFT: RNCB RO BU;

Revolut: 0757 938 531  revolut.me/afilantropiahusi

Persoană de contact:

Pr. Vladimir Beregoi,

Tel.: 0746894280

 

„Activitatea socială trebuie să aibă o continuitate. Nu îi ajutăm doar de Crăciun și de Paști. Aceste campanii sunt și o formă de a identifica situațiile delicate în care se află astfel de copii, ca pe parcursul anului să le putem acorda burse și să îi ajutăm cu alimente și îmbrăcăminte”, menționa, în debutul caravanei din 2021, Părintele Episcop Ignatie al Hușilor.

 

„Ne aflam în Caravana „Dar de Crăciun” 2021, când am cunoscut familia M. Familie numeroasă, cu 9 copii cu vârste cuprinse între 5 și 17 ani. Impresionați de povestea lor, de condițiile foarte modeste în care acea mamă își creștea curat copiii, am dorit din toată inima să îi putem ajuta.

În privința îmbrăcămintei pentru familie, nu am întâmpinat greutăți în a le găsi mărimile potrivite tuturor membrilor. Partea grea și cea care ne-a lăsat urme adânci întipărite în suflete a fost cea în care am întrebat-o pe mamă mărimile copiilor la încălțăminte. Mama, rușinată, ne-a mărturisit: „nu le știu mărimea. Eu niciodată nu am putut să le cumpăr de încălțat. Tot ce avem le-am primit și la care s-a potrivit, acela le-a purtat. De la cei mari am dat la cei mici și niciodată nu au avut noi.” A fost un moment în care echipa Asociației a simțit că ceea ce face este cel mai potrivit lucru, iar misiunea de a sprijini astfel de povești este misiunea noastră, a tuturor”. – părintele consilier Vladimir Beregoi

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img