News Flash:

Si maternitatea ieseana” Cuza Voda” arata cu degetul spre medicul Sandu Ovidiu. Alte protocoale nerespectate la Spitalul Husi?

13 Februarie 2015
2849 Vizualizari | 0 Comentarii
Potrivit celor de la Maternitatea ieseana „Cuza-Voda”, protocolul in cazul unei gravide cu risc, cadrele medicale husene, in speta ginecologul Sandu Ovidiu, avea obligatia sa transfere insarcinata la o maternitate de rang superior dupa 24 de ore. Tanara decedata Acsinte Oana, a fost adusa la spitalul husean pe data de 9 ianuarie si a fost transferata la Iasi abia pe 16 ianuarie.

Imediat dupa ce a ajuns la unitatea medicala ieseana, aceasta a fost catalogata drept fiind o gravida cu grad de risc, deoarece prezenta febra cu etiologie necunoscuta. Managerul Maternitatii „Cuza-Voda” Iasi a precizat faptul ca tanara a fost adusa foarte tarziu de la Husi, ea fiind tinuta o saptamana degeaba la maternitatea huseana. In plus, avand in vedere ca era o sarcina cu risc infectios si de nastere prematura, femeia trebuia adusa la o maternitate de gradul III, si nu transferata la Spitalul de Boli Infectioase, cum s-a intamplat.

„Probabil, daca era trimisa de la Husi mai repede, lucrurile evoluau mult mai bine. Aceasta gravida si ulterior lehuza a fost urmarita cu cea mai mare atentie de un grup de oameni si de asistente din maternitatea noastra si a fost tratata in ultimele opt zile de viata la Spitalul de Boli Infectioase.

Acolo au fost facute niste consultari interdisciplinare, au fost chemati si cei de la pneumologie, au fost chemati chirurgi care au examinat-o “, a precizat prof. Dr. Mircea Onofriescu, in cadrul conferintei de presa.

Dupa ce i s-a efectuat operatia de cezariana, unde a nascut o fetita de doua kilograme patru sute, tanara Acsinte Oana este transferata la Spitalul „SF SPIRIDON” unde i se face un CT-computer tomograf, in urma caruia medicii ajung la suspiciunea de tuberculoza generalizata, chiar daca tanara nu tusea” „Colega Ciupilan si medicul de la ATI au spus ca pacienta trebuie sa mai vada o data un chirurg. Ajunge in UPU, face un CT toraco-abdominal si este solicitat ulterior consultul chirurgical. La acest CT se deceleaza pleurezie bilaterala, ascita in cavitatea peritoneala, deci lichid, difuz, si foarte multe adenopatii peritoneale, celiatice, subdiafragmatice la care medicul chirurg spune asa: observatie - tuberculoza generalizata cu lichid de ascita si pleurezie si nu este abdomen acut chirurgical “, a explicat prof. Dr. Maria Stamatin.

Din nefericire, imediat dupa ce a fost transferata la Spitalul de Boli Infectioase Iasi, tanara moare pe data de 3 februarie.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1122 (s) | 34 queries | Mysql time :0.045641 (s)