joi, 25 aprilie, 2024

Si papagalii pot comanda online! Un ciripitor a reusit sa comande de pe Amazon, imitand vocea stapanei sale

Distribuie:

Publicat:

Un papagal a reusit sa plaseze o comanda pe site-ul de comert electronic Amazon, dupa ce a "discutat" cu asistentul vocal produs de companiei Alexa, si a imitat vocea stapanei sale din Londra, informeaza tabloidul britanic The Sun.

Corienne Pretorius nu isi amintea sa fi plasat o comanda pentru cutii de cadouri in valoare de 11 lire sterline (aproximativ 11 euro). Dupa o scurta investigatie, in urma careia i-a exclus pe sotul si fiul ei in varsta de opt ani de pe lista posibililor cumparatori, sud-africana in varsta de 39 de ani, care locuieste in sud-estul Londrei, l-a identificat pe adevaratul "vinovat" – Buddy, un papagal gri african  de numai cinci anisori.  Papagalul a imitat vocea stapanei sale in timp ce aceasta nu era acasa, si a reusit sa activeze Alexa – un asistent vocal, in mare voga in Vest, cu ajutorul caruia a comandat cutii de cadouri in valoare de 10 lire sterline.

"Nu imi venea sa cred atunci cand am inteles ca Buddy a plasat o comanda pe Amazon. Avem acel dispozitiv electronic de patru luni si l-am folosit doar pentru a asculta muzica sau pentru a alcatui liste cu activitatile pe care le aveam de facut, dar nu am comandat niciodata online prin intermediul lui", a declarat jurnalistilor Corienne Pretorius. Dupa acel incident, Buddy a fost filmat de stapana lui. Imaginile il arata pe papagal in timp ce activeaza dispozitivul Amazon strigand "Alexa", inainte de a adaugta: "Oh, hmmm, ramai conectata online, Alexa!". Potrivit dezvaluirilor lui Corienne Pretorius, papagalul ei vorbitor este si "foarte amuzant": Buddy imita sunetele emise de pisica familiei, injura in limba afrikaans si spune "Noapte buna" atunci cand membrii familiei merg la culcare.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img