vineri, 29 martie, 2024

Si Regeneron a primit autorizatie in SUA pentru terapia sa anti-Covid cu anticorpi: Donald Trump este prima personalitate care i-a testat

Distribuie:

Publicat:

Compania americană Regeneron Pharmaceuticals a anunţat că terapia sa anti-Covid cu anticorpi a fost dovedit că este eficientă în prevenirea ca oamenii expuşi la cei infectaţi cu SARS-CoV-2 să dezvolte boala, citează The Guardian.

Cocktailul cu anticorpi, cum este supranumit acest tip de tratament, se află acum la Regeneron în stadiul final al testării, scrie news.ro.

REGEN-COV2, combinaţie de doi anticorpi, are ca efect reducerea 100% a infecţiei cu simptome şi de aproximativ 50% la toate ratele de infectare, bazat pe analizarea datelor obţinute de la 400 de participanţi la studiul clinic care au avut un colocatar bolnav de Covid-19.

Prin comparaţie, compania Eli Lilly, care dezvoltă un tratament similar, a anunţat săptămâna trecută că terapia sa cu anticorpi, bamlanivimab, a redus riscul de infectare cu 80% la rezidenţii dintr-un azil aflaţi în studiu.

Regeneron a spus că va discuta rezultatele provizorii cu organismele americane de reglementare pentru o eventuală extindere a autorizaţiei actuale de utilizare de urgenţă a cocktail-ului cu anticorpi. Datele complete ale studiului sunt aşteptate cel mai devreme în al doilea trimestru al anului.

În timpul studiului clinic, derulat de Regeneron împreună cu National Institute of Allergy and Infectious Diseases, au fost înregistrate, între cei care au primit placebo, un deces şi o spitalizare legate de Covid-19, însă în grupul care a primit tratamentul nu a fost înregistrat niciun astfel de caz, au spus reprezentanţii companiei.

Donald Trump, care a fost scurt timp spitalizat toamna trecută, a primit terapia cu anticorpi dezvoltată de firma Regeneron, chiar înainte ca tratamentul să primească aprobarea organismului de reglementare.

Duminică, ministrul german al Sănătăţii, Jens Spahn, a anunţat – fără a nominaliza producătorul – că Germania va deveni prima ţară din Uniunea Europeană care va începe să folosească acelaşi tratament experimental cu anticorpi pe care l-a primit fostul preşedinte american Donald Trump pentru Covid-19.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img