sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Si uite-asa se irosesc banii statului! Bugetara de lux care a luat 600.000 de euro salarii compensatorii la pensionare

Distribuie:

Publicat:

Una dintre bugetarele de lux ale Romaniei este fosta sefa din ROMATSA Silvia Popeanga. A fost si este una dintre cele mai bine platite salariate din tara si a iesit la pensie cu venituri fabuloase. Ea s-a considerat in continuare apta de munca, asa ca a ajuns in Ministerul Transporturilor, avand un salariu impresionant. Cumulat cu pensia… sa zicem ca veniturile doamnei ii fac invidiosi pe directorii de multinationale cu afaceri extrem de importante in Romania! Iar, ca tabloul sa fie complet, Silvia Popeanga a mai primit o functie, acum o luna, potrivit cancan.ro

Pana in 2015, Silvia Popeanga a fost director economic la ROMATSA, companie de interes national in subordinea Ministerului Transporturilor, unde avea, desigur, un salariu fabulos. Mai pe romaneste, una din sefele companiei de stat de care apartin controlorii de zbor de pe aeroporturile romanesti, si ei bine platiti, desigur. Doamna, insa, avand pe mana finantele companiei, primea anual aproape 437.000 de lei, adica undeva la 95.000 de euro, tinand cont de cursul de schimb din prezent!

 Doamna Popeanga s-a hotarat totusi sa iasa la pensie, caci legea era de partea dumneaei. Asa se face ca, la plecarea din fruntea ROMATSA, prin pensionare anticipata, a castigat 60 de salarii compensatorii, respectiv multe sute de mii de euro. Sursele noastre indica sume intre 100.000 si 580.000 de euro.

Cele 60 de salarii compensatorii sunt prevazute in Contractul colectiv de munca, care ii ofera aceasta posibilitate oricarui angajat care doreste sa iasa anticipat la pensie, cu conditia sa aiba o vechime la ROMATSA de minimum sapte ani, iar conducerea companiei sa fie de acord. Bani buni de inceput o afacere, dar Silvia Popeanga a ales sa ramana in sfera bugetarilor. Peste aceasta suma au mai venit si 727.971 de lei, bani provenind din calitatea de membru al Consiliului de Administratie al ROMATSA, adica aproximativ 159.000 de euro!

Pensia nu inseamna neaparat odihna

 Proaspata pensionara nu a ales sa se odihneasca, ci a ajuns inapoi la Ministerul Transporturilor (de care apartine, de altfel si ROMATSA), in functia de consilier. La pensia de 49.000 de lei pe an (aproximativ 10.700 de euro) doamna si-a adaugat si salariul ”modest” de bugetar, respectiv 38. 671 lei plus o indemnizatie pentru calitatea de membru intr-un consiliu de administratiei al altei companii de stat, in valoare de 40.166 de lei.

Adica, anual, doamnei Popeanga ii intra in conturi suma de 78.837 de lei, respectiv 17.138 de euro. La aceasta suma fabuloasa se adauga cea din pensie, precizata mai devreme, de 10.700 de euro. Venituri la care multi dintre angajatii la stat, sau chiar la privat, nu ar putea decat sa viseze!

Vestile bune nu s-au oprit, insa, aici pentru doamna Silvia Popeanga, caci de curand a mai primit o functie in aparatul de stat. Pe 5 martie 2018, ea a fost numita administrator provizoriu al SNCFR, pentru o perioada de patru luni, cu posibilitatea prelungirii mandatului sau pana la sase luni. Numirea ei a urmat revocarii fostului administrator provizoriu Mihai George Dionisie. Pentru noua functie, doamna Popeanga incaseaza, conform contractului de mandat, indemnizatia lunara bruta de 3.550 de lei.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img