sâmbătă, 27 aprilie, 2024

Sicriul printului Philip a fost mutat imediat dupa ce regina a fost inmormantata! Ce s-a intamplat in spatele usilor inchise ????????????

Distribuie:

Publicat:

Funeraliile Reginei Elisabeta a II-a au fost considerate un eveniment complicat din punct de vedere diplomatic și al securității. Ceremonia de înmormântare a celui mai longeviv monarh a fost cu adevărat spectaculoasă. Sicriul cu trupul neînsuflețit al Reginei a fost depus lângă soțul ei, Prințul Philip.

Motivul pentru care sicriul soțului Reginei a fost mutat

Ziua de 19 septembrie va rămâne în istorie. Regina Elisabeta a II-a a fost înmormântată într-o zi de luni, în cadrul unei ceremonii spectaculoase. La funeraliile de înmormântare au participat numeroși lideri ai lumii, evenimentul în sine fiind considerat un unul dintre cele mai mari evenimente diplomatice din acest secol.

Sicriul Prințului Philip a fost mutat din Cavoul Regal al Capelei Sf. George din Windsor, la Capela Memorială Regele George al VI-lea, pentru a fi alături de Regină și de părinții acesteia.

Coroana, globul suveranului și sceptrul – simbolurile puterii și guvernării monarhului – au fost luate de pe sicriul reginei și așezate pe altar. De asemenea, afetul de tun pe care se află sicriul Reginei, tras cu funii de corabie.

Sicriul Reginei a fost înmormântat cu steagul Grenadier Guards

Sicriul Reginei a fost înmormântat împreună cu steagul de tabără al Companiei Reginei din cadrul Grenadier Guards, care este o versiune mai mică a stindardului regal al regimentului, cel pe care Regele Charles al III-lea, l-a așezat pe sicriul ei la sfârșitul slujbei de înmormântare.

Prințul Philip, soțul Reginei Elisabeta a II-a s-a stins din viață la data de 9 aprilie 2021, la vârsta de 99 de ani. Alteța sa Regală, Ducele de Edinburgh a murit la Castelul Windsor, după ce anterior fusese spitalizat timp de o lună din cauza unor probleme cardiace.

Philip, duce de Edinburgh, conte de Merioneth şi baron de Greenwich, cunoscut şi sub numele Philip Mountbatten, s-a născut pe 10 iunie 1921 în Corfu, Grecia, şi a deţinut titlul de prinţ al Greciei şi Danemarcei. El a fost cel mai longeviv prinț consort al Marii Britanii.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img