joi, 25 aprilie, 2024

Sigur nu stiai asta! Iata efectele ceaiului de menta asupra organismului tau

Distribuie:

Publicat:

Ceaiul din frunze de menta este nu doar o incantare pentru simtul mirosului, prin aroma sa revigoranta, ci are si proprietati care il fac util in diverse probleme de sanatate, imbunatatind digestia, inlaturand durerile de stomac si reducand anxietatea.

– Trateaza durerile de stomac

Probabil ca ceaiul de menta este folosit cel mai des atunci cand aparea diareea, insa el s-a dovedit eficient pentru multe persoane in cazul durerilor de stomac, reducand inflamatia, crampele si indigestia, potrivit clicksanatate.ro.

De asemenea, infuzia de menta stimuleaza bila, pentru a sustine tranzitul intestinal normal si pentru a creste eficienta in procesul de digestie. In plus, menta poate fi folosita si ca adjuvant in tratamentul Helicobacter Pylori, pe langa tratamentul medicamentos indicat de specialist.

Fierbe 250 ml de apa si adauga in ea 1 lingurita de frunze uscate de menta sau o ramurica de menta proaspata. Dupa ce da in clocot din nou, opreste focul si lasa 5 minute sa se odihneasca, apoi strecoara lichidul si bea-l.

– Minimizeaza stresul

In medicina traditionala, menta era folosita ca antispasmodic si sedativ. Natura sedativa a mentolului ajuta la eliberarea stresului si la inducerea unei stari de relaxare. Pe langa infuzia de menta care poate fi bauta seara, se recomanda si aromaterapia cu ulei esential de menta. Intr-o lampa de aromaterapie plasata in dormitor, se pun 2 linguri de apa in care se toarna 3-4 picaturi de ulei de menta si se aprinde lampa. Se lasa sa arda cel putin 20 de minute pentru a se imprastia parfumul in camera.

– Reduce raul de miscare

Daca o plimbare cu masina, trenul sau alt mijloc de transport iti da stari neplacute, ceaiul de menta te poate ajuta sa scapi de ameteala si de senzatia de greata. Bea un ceai de menta cu un sfert de ora inainte de a pleca de acasa pentru a preintampina neplacerile.

– Ajuta la pierderea in greutate

Un studiu recent a dovedit ca menta este eficienta in amestecurile de ceaiuri preparate pentru persoanele care vor sa slabeasca.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img