joi, 25 aprilie, 2024

Simona Halep a abandonat in setul decisiv cu Belinda Bencici

Distribuie:

Publicat:

Belinda Bencici a castigat finala turneului WTA de la Toronto, dupa un meci incredibil cu Simona Halep, pe care aceasta l-a abandonat pana la urma, dupa multiple probleme medicale, la scorul de 6-7, 7-6, 0-3.

Primul set s-a dovedit unul extrem de echilibrat, unul care a fost presarat cu multiple breakuri, 6 din primele 8 gameuri fiind breakuri. Halep a condus cu 5-4, a pus presiune pe serviciul lui Bencici, dar totul s-a terminat la tiebreak.

Acolo unde, desi a avut 4-1, Simona nu si-a mai putut stapani nervii si a pierdut cu 7-5. Sa spunem insa ca Simona, pe final de prim set a avut nevoie de ingrijiri medicale, din cauza problemelor de la genunchiul stang, pentru care a si fost bandajata de trainerul turneului.

Probleme care au revenit si in debutul setului 2, cand a fost nevoie de o a doua interventie medicala. Iar la 3-2 pentru Bencici a venit si a treia interventie, de data aceasta Halep acuzand probleme serioase, cel mai probabil din cauza caldurii prea mari de la Toronto. I-a fost masurata tensiunea arteriala de catre medic si a putut reveni pe teren, pentru a continua, eroic am putea spune, finala.

Simona a strans din dinti, a uitat de problemele de la genunchi, de problemele cauzate de caldura, chiar si de probleme abdominale (pentru ca deseori dupa schimburi, romanca s-a tinut de burta) si a revenit si in joc, facand break la 2-4 si ajungand pe tabela la 3-4. S-a ajuns insa la 5-3 si serviciul pentru Bencici care parea ca are totul in control. Halep a gasit insa resurse numai de ea stiute, reusind sa intoarca soarta acestui set, prin 3 puncte consecutive. A ajuns la 6-5 si serviciul, insa Bencici a facut iarasi break si aveam din nou tiebreak.

Un tiebreak pe care pana la urma romanca l-a castigat, la fel de eroic, cu 7-4, ducand meciul intr-un decisiv la care sincer, nimeni nu mai spera la 3-5.

Decisiv pe care Simona nu l-a mai putut termina, ea abandonand la 0-3 dupa multiple probleme medicale, in special la genunchiul stang.

Partida a durat doua ore si 32 de minute, iar Bencici va urca dupa acest mare succes pe locul 12 WTA, urcand asadar 8 pozitii.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img