vineri, 29 martie, 2024

Simona Halep, invinsa in semifinale la Stuttgart

Distribuie:

Publicat:

Jucatoarea romana de tenis Simona Halep, numarul cinci mondial, a fost invinsa de germanca Laura Siegemund cu 6-4, 7-5, sambata, in semifinalele turneului WTA de la Stuttgart, dotat cu premii totale de 710.900 dolari.

Halep (25 ani), a patra favorita a turneului, a cedat dupa o ora si 43 de minute in fata unei adversare care a invins-o si anul trecut la Stuttgart, cu 6-1, 6-2, in optimi.

Halep, la prima sa semifinala din 2017, a inceput slab meciul si a fost condusa cu 4-0 de Siegemund (29 ani, 49 WTA), care a evoluat ireprosabil, fiind foarte inspirata. Simona si-a gasit in cele din urma ritmul, a revenit in joc, castigand trei ghemuri la rand (3-4), dar apoi si-a pierdut din nou serviciul (3-5). Halep a facut un nou break (4-5), insa nu a reusit sa confirme acest break si Siegemund a inchis setul cu 6-4.

In actul secund, Halep a reusit sa faca break la 1-1, dar apoi si-a pierdut serviciul si s-a mers cu break pana la 4-3, cand romanca s-a desprins la 5-3. Siegemund si-a facut serviciul si s-a apropiat la 5-4, scor la care Halep a avut doua mingi de set, insa le-a ratat pe amandoua. La 40-40, Simona a ratat o minge simplu, trimitand mingea in fileu, dupa care Siegemund a fost de neoprit, a trecut in avantaj si a incheiat conturile cu un break alb (7-5).

Cele doua jucatoare au avut procentaje destul de bune la primul serviciu, 74% pentru Halep si 70% pentru Siegemund, dar rata de transformare a serviciului in puncte a fost mica – 47% (primul) si 28% (al doilea) pentru Halep, 50% (primul) si 50% (al doilea) pentru Siegemund.

Halep a aratat o atitudine pozitiva in acest meci, in ciuda faptului ca a pierdut, reusind multe momente bune de joc, in fata unei adversare in mare forma si care a trecut vineri de a treia jucatoare a lumii, Karolina Pliskova (Cehia).

Simona va primi un cec de 30.563 euro si 185 puncte WTA.

In finala, Siegemund o va infrunta pe Kristina Mladenovic (Franta), care a invins-o pe rusoaica Maria Sarapova in prima semifinala cu 3-6, 7-5, 6-4.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img