marți, 16 aprilie, 2024

Simona Halep va evolua direct in turul doi la Wuhan

Distribuie:

Publicat:

Simona Halep (2 WTA) si Sorana Cirstea (care va reveni in Top 50, de luni) sunt cele doua reprezentante ale Romaniei pe tabloul principal de la Wuhan, turneu de categorie Premier 5. Cele doua au fost trimise la tragerea la sorti de vineri pe jumatati opuse de tablou.

Monica Niculescu (56 WTA) are sanse de a li se alatura Simonei si Soranei: este principala favorita a calificarilor si a obtinut deja una dintre cele doua victorii necesare pentru prezenta pe tabloul principal – 6-2, 6-1 in fata chinezoaicei Lu Jia-Jing (276 WTA).

Patricia Tig (128 WTA) ar fi trebuit sa evolueaze si ea in calificarile de la Wuhan, dar s-a retras in urma problemelor de la Guangzhou, cand i s-a facut rau pe teren.

Sorana Cirstea debuteaza in primul tur impotriva reprezentantei gazdelor, Yafan Wang (147 WTA) – beneficiara unei invitatii din partea organizatorilor. Sloane Stephens revine in circuit dupa victoria de la US Open si ar putea fi adversara din turul doi a Soranei. Americanca, favorita 14 la Wuhan, trebuie sa treaca insa mai intai de chinezoaica Qiang Wang si isi va aduce aminte, cu siguranta, de New York, intrucat o infrunta la simplu pe cea care a invins-o in primul tur al probei de dublu de la US Open.

Simona Halep are prim tur liber si va intra in concurs impotriva invingatoarei din partida Dariei Kasatkina (Rusia) cu Alison Riske (SUA). In turul trei, este de asteptat un prim test – fie impotriva jucatoarei care a invins-o pe Maria Sarapova la US Open – Anastasija Sevastova – pe care insa Simona o domina in duelurile directe, fie impotriva Ekaterinei Makarova.

In timp ce principalele contracandidate pentru pozitia de lider mondial se afla pe jumautatea superioasa – Garbine Muguruza si Karolina Pliskova, cu Elina Svitolina absenta de la Wuhan, pentru Simona se contureaza la orizont un sfert de finala impotriva Dominicai Cibulkova (cap de serie 7, Slovacia). Tenisul feminin inca asteapta revenirea in prim-plan a nemtoaicei Kerber, aflata si ea pe acest sfert de finala. Angie nu a mai ajuns insa pe un tablou final de opt din sezonul pe iarba, de la Eastbourne.

Pentru semifinale, batalia pe jumatatea Simonei se da intre daneza Caroline Wozniacki (a patra favorita), finalista de la US Open, Madison Keys si rusoaica Svetlana Kuznetsova (favorita 6).

Pe jumatatea superioara, dominata de Garbine Muguruza, se intrevede o optime interesanta intre Jelena Ostapenko si Petra Kvitova si un potential duel intre Sloane Stephens si karolina Pliskova.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img