News Flash:

Simona POLAK - orgolii de liberal pe suferinta pacientilor vasluieni

14 Iunie 2015
2604 Vizualizari | 0 Comentarii
PNL prin Simona Polak, “stapana” Casei de Sanatate, condamna bolnavii la suferinta. Spitalul de Urgenta da in judecata CJAS din cauza ca Polak nu vrea sa aloce sumele cuvenite. Asta din cauza ca spitalul este condus de PSD.

Luptele politice ale momentului au repercusiuni grave asupra oamenilor de rand. Bolanvii care ajung la Spitalul de urgenta din Vaslui de exemplu, nu pot primi tratamentele de care au nevoie. De mai bine de un an de zile, sefa Casei de Sanatate, liberala Simona Polak, duce un razboi personal cu managerul spitalului, pesedista Ana Rinder. Polak a afirmat clar ca nu o suporta pe aceasta si nu are de ce sa aprobe finantarea necesara functionarii spitalului, atata vreme cat unitatea sanitara este in ograda PSD.

Afectati direct de aceste orgolii politice sunt bolnavii. Cei care dispun de bani isi cumpara medicamentele si materialele sanitare pentru a fi tratati, cei care nu au nici dupa ce bea apa, stau si sufera in spital pana cand se gasesc bani si pentru tratarea lor.

Spitalul de Urgenta Vaslui a decis sa actioneze in instanta Casa de Asigurari de Sanatate pentru a recupera suma de peste 11 milioane de lei, reprezentand plata serviciilor medicale realizate peste valoarea contractelor din anii 2013 si 2014. Solicitarea acestei plati este stipulata ca masura in urma unui control efectuat de Ministerul Sanatatii la unitatea sanitara vasluiana, in caz de refuz la plata, mentionandu-se posibilitatea spitalului de a intreprinde actiune in instanta de judecata.

„Am primit deja decizie de la CJAS, prin care ni se respinge solicitarea, deci, probabil, va trebui sa mergem in instanta. Acestea sunt procedurile”, a declarat managerul SJU Vaslui, Ana Rinder.

Simona Polak, pusa in functie de PNl de pe vremea defunctei USL, nu a mai vrut sa renunte la ciolan. Problema este nu doar ca ii place sa stea cu dintii infipti in osul puterii, dar confunda Casa de Sananate cu mosia proprie si ia decizii care afecteaza mii de oameni. Polak este indragostita de facebook, la fel ca presedintele Iohannis. Tot pe pagina de socializare, acolo unde isi pierde mai mereu timpul trimitand prietenilor din lista cereri sa joace diferite jocuri, Polak a dat si replica celor de la spital.

“Regulile trebuie respectate de catre toti ,la fel si legile dar mi se pare ca pentru unii nu conteaza, pentru ca nu poti ca si organ de control al MS sa recomanzi SJU Vaslui sa dea CAS Vaslui in judecata pentru simplul fapt ca aceasta a respectat legea si contractul intre parti si a platit doar valorile contractate si nu sumele realizate peste contract.Cum poti ca si reprezentant al MS sa dai o astfel de recomandare care contravine legii?”, a spus Polak.

Controlul efectuat de minister a vizat verificarea modului de primire, consultare si tratare a pacientilor la Spitalul Judetean de Urgenta Vaslui, din Sectia Obstetrica Ginecologie, in perioada 1 ianuarie 2014 – 1 martie 2015, verificarea modului de completare a fiselor medicale ale pacientilor din cadrul spitalului, inclusiv din punct de vedere al decontarii cheltuielilor de catre CNAS, verificarea modului de utilizare a fondurilor alocate Programului TBC in anii 2014 si 2015, verificarea modului de incasare a veniturilor proprii din serviciile medicale de specialitate prestate validate si invalidate de Scoala Nationala de Sanatate Publica Management si Perfectionare in Domeniul Sanitar, de la 1 ianuarie 2013, pana in prezent,verificarea respectarii prevederilor legale in legatura cu achizitiile publice de la 1 ianuarie 2014, pana in prezent si alte aspecte considerate relevante. 

ograda psd cjas
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0920 (s) | 34 queries | Mysql time :0.033500 (s)