sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Simptomele care pot prevesti cancerul de stomac

Distribuie:

Publicat:

Desi nu prezinta simptome evidente care ar putea sa-ti dea de gandit, exista insa cateva indicii care te pot ajuta sa identifici cancerul de stomac din timp, de aceea este bine sa le acorzi atentie. Desi nu prezinta simptome evidente care ar putea sa-ti dea de gandit, exista insa cateva indicii care te pot ajuta sa identifici cancerul de stomac din timp, de aceea este bine sa le acorzi atentie.

Scaun cu sange. Desi sangele in scaun nu reprezinta neaparat un indiciu in cazul cancerului de stomac, deoarece poate fi asociat si cu alte afectiuni medicale, acesta poate fi un simptom in stadiile timpurii sau mai avansate ale cancerului la stomac.

Dureri abdominale persistente. Adeseori, persoanele care se confrunta cu cancer de stomac se plang de dureri abdominale din cauza cresterii celulelor canceroase in aceasta zona. De asemenea, durerea abdominala poate fi cauzata si de alte afectiuni precum pietrele la rinichi, indigestia sau diverticulita. Daca persista, este necesar sa mergi la un consult de specialitate.

Pierderea poftei de mancare. Exista multe afectiuni asociate cu pierderea brusca a apetitului precum cancerul de stomac sau ulcerele, in ambele cazuri fiind recomandata vizita de urgenta la medic. Chiar si in cazul ulceratiilor este bine sa fii prevazator, deoarece acestea reprezinta un factor de risc in cazul cancerului la stomac.

Probleme la inghitire. In cazul in care cancerul de stomac s-a extins pana in esofag, te poti confrunta cu dificultate la inghitire, cunoscuta in termeni medicali sub denumirea de disfagie. Senzatia intalnita va fi aceea de blocare a alimentelor la nivelul gatului, putand fi insotita, totodata, de tuse sau de sufocare in timp ce mananci sau bei. sursa: clicksanatate.ro

A.M.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img