sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Simti ca nu mai ai deloc energie? Aceste alimente pot sa fie de vina!

Distribuie:

Publicat:

Ti se intampla adesea sa ramai fara energie si sa nu reusesti sa te concentrezi la munca? Pe langa lipsa somnului care are un efect devastator asupra organismului, mai exista acele alimente pe care uneori le consumam din obisnuinta si care te fac sa te simti letargic, complet lipsit de energie. Aceste alimente au un efect puternic asupra pancreasului si genereaza acele fluctuatii ale glicemiei care in final ne lasa fara niciun strop de energie. Bineinteles ca toate aceste alimente sunt printre cele mai consumate si nu au cum sa nu fie gustoase, insa efectul lor asupra organismului este unul negativ si trebuie sa fim constienti de acest lucru. 

Cu siguranta stii deja ca dulciurile procesate si legumele cu amidon sunt printre alimentele pe care nu este bine sa le consumi des, deoarece ele genereaza fluctuatii ale glicemiei, urmate de o scadere brusca a nivelului de energie. Insa, nu este deloc usor sa renunti la ele. Este important sa stii care sunt alimentele care te fac sa te simti obosita si sa incerci sa verifici daca au un impact foarte puternic asupra organismului tau. Astfel, vei reusi sa te controlezi mai usor atunci cand te gasesti in fata ispitelor culinare. Sau, vei gasi mult mai usor alternative sanatoase cu care sa inlocuiesti alimentele care stii ca te lasa complet fara energie. 

Alimente care te storc de energie si te fac mereu obosita

– Fursecurile si produsele de patiserie;

– Prajiturile;

– Orezul alb;

– Painea alba;

– Pastele din faina alba.

Practic, toate alimentele care au la baza faina alba, dar si zaharul rafinat intra pe aceasta lista. Chiar daca nu reusesti sa renunti la multe dintre ele, trebuie sa stii sa te feresti de ele atunci cand deja te simti obosita si lipsita de energie. Aceste alimente nu vor face decat sa inrautatesca starea ta si sa te lase complet fara energie. Atunci cand nu poti sa rezisti fara ele, este de preferat sa optezi pentru alternative sanatoase, cum ar fi pastele integrale, orezul integral, painea integrala sau de secara si dulciuri care nu contin zahar rafinat.  

sursa: eva.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img