vineri, 29 martie, 2024

Simti nevoia sa mergi la toaleta noaptea? Aceasta e o problema de somn! Iata de ce!

Distribuie:

Publicat:

De ce nu dormi bine? Adormi în fiecare seară fără nicio problemă, dar totuși simți că oboseala se lipește de pielea ta toată ziua? Poate că somnul tău nu este atât de odihnitor cum îți imaginezi. Semnele care arată că somnul dvs. nu este într-adevăr unul bun.

Bei cafea toata ziua

Dacă primul lucru pe care il faci cand te trezești este să pregătești un espresso dublu și sa simți o mare nevoie să bei cafea în timpul zilei pentru a rămâne concentrat pe ceea ce faci, aceasta „pofta de cofeină” este probabil un semn că nu dormi bine.

Prea multă cafea în timpul zilei determină ca unele persoane să secrete cortizolul (hormonul stresului), ceea ce afectează calitatea somnului. Un studiu a descoperit că consumul de cofeină timp de 6 ore sau 3 ore înainte de culcare tulbură somnul și chiar reduce timpul de a adormi cu o oră. Pe scurt, bei prea multă cafea, astfel încât dormi prost, ceea ce provoacă oboseală și te încurajează să bei din nou cafea. Și dacă o înlocuiești cu cicoare?

De ce nu dormi bine? Te trezesi cu durere de cap

Nu este nevoie să dai vina pe polen sau mâncare pe care ai mâncat-o cu o seară înainte. Aceste semne pot indica faptul că aveți apnee în somn. Această oprire respiratorie repetată de mai multe ori pe noapte crește treptat gradul de oboseală și somnolență în timpul zilei. Ca să nu mai zic că provoacă stres cardiovascular.

De ce nu dormi bine? Mergi la toaleta noaptea

Chiar dacă aveți capacitatea de a vă întoarce imediat, aceste mici pasaje la baie vă afectează somnul. Potrivit urologilor, oamenii care se ridică noaptea să facă pipi sunt, în medie, cu 24% mai puțin performanți la serviciu decât cei care dorm ca bebelușii. Data viitoare când îl vezi pe medic, verifică-ți tensiunea arterială, deoarece ridicarea frecventă noaptea pentru a merge la toaleta poate fi un semn al tensiunii arteriale ridicate.

Luati in greutate fara motive

Dacă acul cantarului are tendința de a merge în sus, în timp ce nu ați schimbat dieta, este posibil sa aveti probleme de somn. Potrivit unor cercetători, lipsa somnului reduce nivelul de leptină din corpul nostru (hormonul care semnalează sațietatea către creier și suprimă pofta de mâncare) și crește rata de ghrelină (hormonul care stimulează foamea).

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img