joi, 28 martie, 2024

Sindicalistii din Educatie, mesaj pentru Calin Popescu Tariceanu: Daca nu stie ce face un profesor, suntem dispusi sa ii aratam

Distribuie:

Publicat:

Federatia Sindicatelor din Educatie „Spiru Haret“ ii transmite lui Calin Popescu Tariceanu invitatia de a sta o zi alaturi de un profesor, pentru a vedea de ce este necesar sporul neuropsihic. Reactia, dupa ce presedintele Senatului a declarat ca unele majorari salariale nu sunt justificate.

“Daca nu stie ce face un profesor, suntem dispusi sa ii aratam. Il invitam pe domnul presedinte al Senatului sa stea macar o zi alaturi de un profesor pentru a vedea de ce este nevoie de acel spor neuropsihic. De asemenea, domnul Tariceanu confunda in mod intentionat, ca si alti politicieni, norma didactica de predare efectiva (care este de 18 ore pe saptamana) cu norma de munca (care este de 40 de ore pe saptamana, la fel ca la toti angajatii). In conditiile in care domnul Tariceanu este invidios pe munca unui cadru didactic, il invitam sa renunte la functia politica si sa se reintoarca la catedra, insa in invatamantul preuniversitar”, a declarat Marius Nistor, presedinte Federatiei Spiru Haret.

Precizarile vin dupa ce presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu a declarat, miercuri, la Craiova, ca Legea salarizarii unitare a trecut printr-un proces „super democratic, super transparent, super deschis”, dar ca el considera ca unele majorari nu sunt justificate.

„Vorbim de o anvelopa salariala si, ati vazut, au fost discutii, negocieri, ca pana la urma si celelalte avantaje sa se transforme tot in bani. Ma refer la tichetele de masa, la voucherele de vacanta, care nu erau incluse in ceea ce s-a discutat initial. Au venit alte sporuri sa se adauge, pe care ministrul Muncii, ieri (marti – n.r.), le-a mentionat. Am vazut, de exemplu, la educatie, spor de solicitare neuropsihica. Iertati-ma, am lucrat si eu in invatamant, programul nu e de opt ore pe zi in invatamantul preuniversitar. Daca pui la cap toate vacantele, ai patru luni de vacanta pe an. Patru luni de vacanta. Eu nu gasesc ca sunt justificate unele din aceste majorari”, a declarat Calin Popescu Tariceanu.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img