sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Sindromul bradului de Crăciun: Cum se manifestă și cât de periculos este

Distribuie:

Publicat:

Dacă te trezești strănutând sau că respiri greu în acest sezon de sărbători, s-ar putea să nu fie doar o simplă răceală. Poate fi din cauza „sindromului pomului de Crăciun”.

Aproximativ 5 la sută dintre americani sunt alergici la mucegai, iar bradul tău – natural sau artificial – ar putea să îl răspândească în casă. „Mucegaiul poate provoca multe efecte asupra sănătății”, spune CDC.

Bradul de Crăciun poate provoca nas înfundat, dureri de gât sau probleme mai grave

Mucegaiul și polenul sunt iritanți comuni. „Brazii naturali pot cauza probleme pentru cei care suferă de astm”, informează Academia Americană de Alergologie, Astm și Imunologie (American Academy of Allergy Asthma & Immunology). „Aceștia pot aduce mucegai și polen în casă”. „Pentru unii oameni, mucegaiul poate provoca nas înfundat, dureri în gât, tuse sau respirație grea, arsuri la ochi sau erupții cutanate”, spune CDC. „Persoanele cu astm sau care sunt alergice la mucegai pot avea reacții severe. Persoanele cu imunitate compromisă și persoanele cu boli pulmonare cronice pot face infecții în plămâni din cauza mucegaiului.”

Continuarea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img