News Flash:

Singura afacere la care se gandesc tinerii, crisma!

7 Noiembrie 2013
1965 Vizualizari | 0 Comentarii
Crasma
Tinerii intreprinzatori din judetul Vaslui au ratat pe linie programul de asistenta financiara oferit de stat. Pentru obtinerea sprijinului de 10.000 de euro, acestia au infiintat 44 de SRL-uri "Debutant". Ulterior, inscrierea in program si obtinerea finantarii s-au realizat on line. Cum majoritatea planurilor de afaceri gandite de tineri au vizat deschiderea de birturi si comercializarea bauturilor alcoolice, desi, evident, programul nu sustine acest gen de activitate, pana la jumatatea acestui an, nicio firma nu a primit finantare.

La nivel national, tinerii intreprinzatori au infiintat pana la finele lunii septembrie 10.220 de firme (SRL-D), din care mai functioneaza 10.096, in conditiile in care 124 de societati au fost radiate, in judetul Cluj si in Bucuresti fiind cei mai multi debutanti in afaceri, potrivit Oficiului National al Registrului Comertului (ONRC). in plus, 251 de firme sunt in curs de infiintare, arata datele publicate de Oficiu. Firmele au fost infiintate in cadrul programului pentru stimularea infiintarii si dezvolta rii microintreprinderilor de catre intreprinzatorii tineri, lansat in 2011, prin care debutantii in afaceri beneficiaza, printre altele, de finan- tare nerambursabila de pana la 10.000 de euro. De la lansarea programului pana la finele lunii septembrie, cele mai multe firme au fost infiintate in judetul Cluj (1.267 SRL-D), Bucurestiul fiind pe locul doi cu 1.091 de firme. Dupa numa- rul de intreprinderi de debutant i urmeaza, potrivit ONRC, Timis (669), Brasov (405), Maramures (403) si Galati (391). in acest clasament, Vasluiul, cu 44 de firme, Calarasi, tot cu 44, si Ialomita, cu 53, sunt judet ele in care au fost infiintate cele mai putine firme de catre tineri. Explicatia pentru numarul mic de firme infiintate in judetul Vaslui si, totodata, pentru insuccesul acestora – niciun SRL-D neprimind finantarea nerambursabila oferita de stat – tine de specificul economic al zonei, o data, si de profilul populatiei. Astfel, cei mai multi tineri cu spirit de initiativa care au accesat acest program au considerat ca deschiderea unui local de alimentatie publica, in cadrul caruia sa se comercializeze bauturi alcoolice, ar raspunde ambelor "cunoscute" ale ecuatiei. Evident, programul de finantare exclude din start un astfel de plan de afaceri.

Reparatiile auto, cele mai cautate afaceri

Potrivit datelor ONRC, noile afaceri au vizat in primul rand domeniul intretinerii si repararii autovehiculelor (525 firme), cel al lucrarilor de constructii a cladirilor reziden- tiale si nerezidentiale (439), restaurante (382) si transporturi rutiere de marfuri (330). Pentru a putea beneficia de alocatia financiara nerambursabila de la stat, societatea trebuie sa fie infiintata de un intreprinzator debutant de pana in 35 de ani, ca asociat unic, sau de cel mult cinci intreprinza tori debutanti asociati. De asemenea, beneficiarii trebuie sa angajeze, cu contract de munca pe durata nedeterminata, cu norma intreaga si sa mentina in activitate cel putin doi salariati de la momentul obtinerii facilitatilor si sa reinvesteasca, anual, cel putin 50% din profitul realizat in anul fiscal precedent. Alte facilitati de care pot beneficia tinerii in cadrul programului sunt garantii acordate de Fondul National de Garantare al Creditelor pentru intreprinderi Mici si Mijlocii, pentru creditele contractate in vederea realizarii planurilor de afaceri acceptate de Ministerului Economiei, care acopera pana la cel mult 80% din valoarea creditului solicitat, in limita sumei de 80.000 euro, scutirea de la plata contribut iilor de asigurari sociale datorate de angajatori, potrivit legii, pentru veniturile aferente timpului lucrat de cel mult patru salariati, angajati pe perioada nedeterminata, precum si scutirea de la plata taxelor pentru operatiunile de inmatriculare efectuate la Oficiile Registrului Comertului, pentru inregistrarea microintreprinderii, precum si de la plata tarifului pentru publicarea in Monitorul Oficial al Romaniei.

judetul vaslui srl-d onrc
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2332 (s) | 34 queries | Mysql time :0.161183 (s)