vineri, 26 aprilie, 2024

Singuratatea, mai daunatoare sanatatii decat obezitatea

Distribuie:

Publicat:

In ciuda progreselor tehnologice care se presupune ca au creat conexiuni intre oameni, singuratatea pare sa fi crescut si sa aiba efecte din ce in ce mai grave.

Un studiu recent a aratat ca singuratatea poate fi mai periculoasa decat obezitatea. Dintotdeauna s-a stiut ca oamenii sunt „animale sociale“, dar se dovedeste ca interactiunea este de fapt cruciala pentru existenta noastra.  

Statisticile spun ca singuratatea poate duce la o crestere cu 50% a sanselor de moarte timpurie, in comparatie cu obezitatea, care creste sansele cu 30%, scrie adevarul.ro, care citeaza truththeory.com. Au existat numeroase exemple cu privire la modul in care izolarea poate crea probleme in randul indivizilor. in inchisori tactica este folosita pentru a disciplina detinutii violenti. De asemenea, mai multe studii realizate de-a lungul timpului au aratat ca izolarea copiilor poate duce la decesul acestora.

In ciuda progreselor tehnologice care se presupune ca au realizat conexiunea mai usoara intre oameni, singuratatea pare sa fi crescut si sa aiba efecte din ce in ce mai grave. Specialistii sunt de parere ca scolile ar trebui sa incurajeze activitatile de grup, astfel incat singuratatea sa poata fi prevenita chiar de la inceputul adolescentei Sanatatea este o problema serioasa si, chiar daca nu este intotdeauna vizibila, poate ascunde efecte grave asupra sanatatii mintale. A.N.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img