marți, 23 aprilie, 2024

Singuratatea si izolarea sociala pot provoca moartea mult mai rapid decat obezitatea

Distribuie:

Publicat:

Desi oamenii pot interactiona mult mai usor in prezent, datorita noilor tehnologii, multe persoane din lume se confrunta cu ,,epidemia singuratatii”. O noua cercetare sugereaza ca aceastaizolare sociala este o amenintare la adresa sanatatii publice, provocand o rata a mortalitatii mult mai mare decat obezitatea, informeaza descopera.ro, care citeaza IFL Science.  In viitor, problema s-ar putea agrava din cauza numarului scazut de copii per familie, a declinului mariajelor si a imbatranirii populatiei. 

“Sa fii conectat din punct de vedere social cu alte persoane este necesar atat pentru starea de bine, cat si pentru supravietuire. Exemplele extreme sunt cele ale copiilor carora le lipseste contactul uman si deseori mor. Deseori izolarea sociala si singuratatea au fost utilizate ca forme de pedeapsa”, a declarat Julianne Holt-Lunstad, profesoara din cadrul  Universitatii Berigham Young. 

Cercetatorii au utilizat informatii din studii anterioare pentru a realiza o meta-analiza. In cele 148 de studii au fost implicati peste 300.000 de participanti din SUA, in timp ce intr-o alta analiza au fost analizate 70 de studii la care au participat peste 3,4 milioane de persoane din America de Nord, Europa, Asia si Australia. 

Expertii au concluzionat ca izolarea sociala si singuratatea pot produce moartea prematura. De asemenea, au descoperit ca persoanele cu conexiuni sociale puternice isi pot reduce riscul mortalitatii cu 50 de procente. 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img