News Flash:

Sistemul bancar romanesc pus la incercare de catre doi israelieni

18 Februarie 2015
1611 Vizualizari | 0 Comentarii
Giora Iahr a asigurat finantarea planului, fiind un afacerist implicat, in ultimii ani, in proiecte de zeci de milioane de euro in Romania. Procurorii DIICOT si ofiterii SRI au capturat o retea coordonata de doi israelieni, care au vrut sa intre in sistemul de date al bancilor. Acestia doreau sa controleze temporar conturile si tranzactiile.

Cei doi israelieni, Giora Iahr si Avraham Oren Azouri, retinuti saptamana trecuta de DIICOT in baza suspiciunii ca ar fi pus la punct un atac cibernetic la adresa sistemul bancar, erau implicati in afaceri suspecte sau administrau firme fara angajati. Mai mult, Avraham Oren Azouri este, potrivit unor surse judiciare, ofiter in rezerva al serviciilor de spionaj din Israel. Acesta a asigurat resursele tehnice prin care s-a incercat sa se intre in baza de date a bancilor.

Sursele citate au explicat ca Giora Iahr a asigurat finantarea planului, fiind un afacerist implicat, in ultimii ani, in proiecte de zeci de milioane de euro in Romania. Speriata, sotia sa a refuzat sa comenteze, pentru "Evenimentul zilei", activitatile in care a fost implicat sotul sau, rezumandu-se sa precizeze: "Nici sotul si nici procurorii nu mi-au spus nimic". Femeia a mai adaugat ca nu vrea sa vorbeasca mai mult pentru ca se teme pentru viata celor trei copii ai sai.

giora iahr finantarea planului procurorii diicot ofiterii sri
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1043 (s) | 23 queries | Mysql time :0.028079 (s)