News Flash:

Sistemul sanitar vasluian”IN COMA”.

22 August 2014
1372 Vizualizari | 0 Comentarii
Probleme in sistemul medical vasluian.De la luna la luna,probleme devin din ce in ce mai serioase,deoarece pacienti sunt consultati cu instrumentar invechit,insa si lipsa aparatelor de ultima generatie contribuie serios la un sistem medical defectuos in Judetul Vaslui.

Potrivit celor de la Casa Judeteana a Asigurarilor de Sanatate Vaslui,in 2014,zeci de zone vasluiene nu dispun de un medic de familie.In consecinta,  sute de persoane sunt obligate lunar sa vina tocmai in municipiul vasluian pentru a primi ingrijiri medicale de necesitate.Ultimele estimari facute de (CJAS) Vaslui arata ca judetul Vaslui ar avea nevoie de cel putin 20 de specialist pentru a se ajunge la un nivel optim de functionare.

 Insa lipsa infrastructurii,conditiile financiare precare,fac ca noii rezidenti sa aleaga altele decat locurile parintesti. „Ar mai fi necesari 20 de medici de familie, mai ales in mediul rural, in zonele mai indepartate. La Vaslui este necesar doar un singur medic, la fel si la Negresti si Murgeni. In rest, sunt mari probleme in satele indepartate. Nu sunt specialisti doritori sa ajunga aici”, a spus Simona Polak, presedintele CJAS Vaslui.

Nici municipiul BARLAD nu sta foarte bine in domeniul medical,aici din 169 de posturi pentru cadre medicale,doar 135 sunt ocupate,iar dintr-un numar total de 521 asistenti,doar 441 sunt revendicate. Nici municipiul Husi nu sta foarte bine in domeniul medical, aici din 81 de posturi de medici sunt ocupate doar 51, iar din 227 de posturi de asistenti, sunt ocupate 132. In Spitalul de Psihiatrie Murgeni, desi sunt doar 10 posturi de medic si 49 de asistenti, sunt ocupate doar sapte posturi de medic si 27 de asistenti.

cjas vaslui municipiul barlad municipiul husi
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2020 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1250 (s) | 34 queries | Mysql time :0.015939 (s)