News Flash:

Sistemul sanitar vasluian tot mai subred

20 Ianuarie 2016
2148 Vizualizari | 1 Comentarii
La capitolul sistem sanitar, vasluienii se confrunta cu tot mai multe lipsuri. De la medicamente la sange, de la medici adusi din judete invecinate la simple analize pe care fiecare dintre noi ar trebui sa si le poata face cu usurinta intr-o tara europeana a anului 2016.

Ultima problema cu care se confrunta sistemul medical sanitar vasluian este punerea pe lista de asteptare a cetatenilor care vor sa-si faca analizele, in speta,computerul tomograf sau rezonanta magnetica.

Nevoile vasluienilor nu se pliaza nicicum cu bugetul alocat Casei de Sanatate pentru primul trimestru. Problema este bine cunoscuta si persista de la an la an, chiar daca reprezentantii CJAS fac solicitari si spera sa obtina fonduri cel putin pe masura solicitarilor.

 „Avem o mica problema, un fond insuficient in sectorul paraclinic. Finantarea nu este cu mult mai mica, dar cele cateva procente in minus de maxim 10 la suta, conteaza. Oamenii nu pot astepta. Noi speram sa reusim sa mai primim ceva bani pe credit de angajament in conditiile in care am terminat anul cu liste de asteptare destul de mari pe domeniul imagistic. Pentru analizele de laborator fondurile au fost suficiente. Ar trebui sa alocam mai multe fonduri pentru imagistica . Vom vedea ce decizie vom lua.  Sunt foarte multi vasluieni care doresc sa mearga la computer tomograf, deoarece e un mod de diagnosticare foarte bun. Exista liste de asteptare foarte mari in special pentru RMN, unde e un singur aparat in  intreg judetul."

O situatie asemanatoare era inregistrata si la cei care aveau nevoie de dispozitive medicale, insa s-a remediat iar toti cei care depind de acestea isi pot depune cererile si in doar cateva zile vor putea intra in posesia lor.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1024 (s) | 34 queries | Mysql time :0.041202 (s)