marți, 19 martie, 2024

Situatia COVID-19 in judetul Vaslui, miercuri, 3 iunie : doar 20 de persoane internate

Distribuie:

Publicat:

 Situația statistică actualizată pentru județul Vaslui, 03.06.2020, conform informațiilor oferite de Direcția de Sănătate Publică Vaslui:

– 84 de persoane aflate în izolare la domiciliu la data curentă;
-20 de persoane au fost izolate la domiciliu în ultimele 24 de ore;
– 4 persoane au ieșit din izolare la domiciliu în ultimele 24 de ore;
– 15 persoane aflate în carantină instituționalizată la data curentă;
– 2 persoane au fost carantinate în ultimele 24 de ore;
– o persoană a ieșit din carantină în ultimele 24 de ore;
– cazuri confirmate cu noul coronavirus: 160 (20 internate în spital, 19 decedate, 121 externate din spital).

Polițiștii continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19.
În cursul zilei de ieri, 02 iunie 2020, peste 160 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui și peste 45 de polițiști locali au desfășurat 10 misiuni specifice.
S-a verificat modul de respectare a măsurilor și interdicțiilor impuse ( izolare/ carantină) în cazul a peste 1440 de persoane. De asemenea, peste 35 de societăți comerciale/ PFA au fost verificate cu privire la respectarea interdicțiilor pe timpul Stării de Alertă.
Totodată, polițiștii au depistat o persoană care nu a respectat măsura izolării la domiciliu, aceasta fiind condusă într-un centru de carantină pentru o perioadă de 14 zile.
În contextul trecerii la Starea de alertă, polițiștii acționează, în principal, pentru informarea cetățenilor cu privire la noile reguli.

Inspectoratul de Jandarmi Județean Vaslui, pentru prevenirea și combaterea răspândirii infecțiilor cu COVID -19, în ultimele 24 de ore, a executat 34 de misiuni și a folosit 66 de efective.

Solicităm cetățenilor să respecte măsurile stabilite de autorități în perioada Stării de alertă, distanțarea socială și măsurile de igienă.
Documente oficiale emise la nivel național în contextul pandemiei de COVID – 19 pot fi consultate pe portalul https://stirioficiale.ro/informatii, în secțiunea Hotărâri și legislație.
Informații de interes public referitoare la prevenirea răspândirii noului coronavirus se regăsesc și pe site-ul web al Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică (https://www.cnscbt.ro/).

REAMINTIM cetățenilor numărul de telefon la care apelanții pot beneficia de suport psihologic și sprijin social. Numărul de telefon 0.800.070.030 se poate apela gratuit din orice rețea, de luni până sâmbătă, în intervalul orar 8:00-24:00.
Apelați pentru recomandări și alte informații linia TELVERDE – 0.800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. Apelați 112 doar în caz de urgență!
Informații legate de COVID -19 puteți primi și la numărul de telefon – serviciu de permanență al Direcției de Sănătate Publică Vaslui – 0770.379.448.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img