News Flash:

SITUATIA DIN UCRAINA: Mii de sustinatori ai Ucrainei unite au manifestat pe strazile din Odesa

5 Mai 2014
1625 Vizualizari | 0 Comentarii
Cateva mii de sustinatori ai Ucrainei unite, unii purtand casti si inarmati cu bate, s-au reunit duminica seara la Odesa, dupa care au pornit in coloana spre sediul regional al politiei, unde au fost intampinati de directorul institutiei.

 Dupa ce s-au adunat, duminica seara, la "Treptele Potemkin", un monument care a devenit celebru prin filmul lui Serghei Eisenstein, manifestantii, printre care se aflau si aproximativ 50 de membri ai gruparii paramilitare nationaliste Pravii Sektor, au parcurs cele cateva sute de metri pana la biroul generalului Ivan Katerinnciuk.

Ei au scandat sloganuri ca "Odesa in Ucraina!", "Glorie Ucrainei!" si au cantat imnul national.

Ivan Katerinciuk, seful politiei din regiunea Odesa, in civil si insotit de cei doi adjuncti, le-a spus, la megafon, ca "toata lumea este egala in fata legii, de aceea contez pe ajutorul si sustinerea voastra".

"Ucraina este unita, iar Odesa face parte din Ucraina", a continuat el, manifestantii raspunzandu-i cu strigate de "Ura!".

"Nu interzicem nimanui sa organizeze manifestatii pasnice si sa-si exprime punctele de vedere, dar suntem impotriva celor care fac propaganda separatismului si divizarii Ucrainei, iar eu cred ca suntem de acord asupra acestui lucru", a adaugat el, dupa care a scandat la randul sau "Glorie Ucrainei!".

Manifestantii au pornit ulterior catre Casa Sindicatelor, incendiata vineri, cand au fost ucisi aproximativ 40 de prorusi. Ei au arborat, la loc, steagul ucrainean, dat jos si ars sambata de catre sustinatori ai unei apropieri de Rusia.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1165 (s) | 34 queries | Mysql time :0.040178 (s)